Xerox: Lav dollar-kurs giver billigt blæk

Xerox sænker prisen på toner og blæk med 15 procent for at forhindre driftige parallelimportører i selv at købe produkterne i USA. Generelt skal vi dog ikke regne med lavere priser på udskrifter, siger dansk distributør.

Printer- og kopimaskineproducenten Xerox sætter prisen på toner og blæk ned med 15 procent.

Det sker for at tage brødet ud af munden på de parallelimportører, som ifølge Xerox har fået kronede dage på grund af den lave dollar-kurs.

Kursen har nemlig ført til, at der har været penge at spare på at købe blæk og toner i USA og sælge det i Danmark uden om Xerox' egen salgsorganisation.

Ned på niveau

Med prisfaldet på 15 procent kommer de europæiske priser på toner og blæk på niveau med, hvad amerikanerne skal betale på grossistniveau.

Xerox skriver i en pressemeddelelse, at selskabet forventer, at de lavere priser vil smitte af på detailhandlen.

Printerproducenterne tjener langt flere penge på at sælge de såkaldte forbrugsstoffer end selve printeren og kæmper konstant mod uoriginalt blæk og toner fra kopiproducenter.

Der er dog foreløbig ingen tegn på, at kopiproducenterne generelt presser priserne ned, mener Marianne Pedersen, direktør for Skanderborg-distributøren Dataline, der forhandler toner for flere af Xerox' konkurrenter.

- HP har sat priserne en lille smule ned på nogle produkter 1. juli, men ellers der er ikke tale om generelle prisfald, siger Marianne Pedersen.

Hun har heller ikke hørt fra forhandlere, som har krævet billigere produkter med henvisning til, at de ellers kunne købe billigere toner og blæk af parallelimportører.

- Vi hører ellers, hvis de kan købe billigere andre steder, siger Marianne Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere