Artikel top billede

Fronterne trækker op i fyringssag om 40 it-medarbejdere

Region Midtjylland gav HK Kommunal indrømmelser i sagen om 40 fyringstruede it-medarbejdere på hastemøde. Men nye oplysninger efter mødet ødelagde forsoningsudtalelse.

Egentlig var HK Kommunal og Region Midtjylland enige om at udsende en fælles udtalelse efter et hasteindkaldt møde mandag i sagen om de 40 it-folk, der risikerer at miste jobbet, fordi de ikke er kompetente nok.

Således gav Region Midtjylland på et enkelt punkt HK ret i kritikken af regionens håndtering af forløbet, fortæller Ole Thomsen, der er direktør for hospitaler og it i Region Midtjylland.

"Vi var faktisk på mødet enige om, at der var grundlag for en fælles udtalelse, udfra hvad HK og vi var oplyst. Men efterfølgende har det vist sig, at det var der ikke grundlag for alligevel," siger Ole Thomsen.

Nye oplysninger skal undersøges

Hos HK Kommunal Østjylland bekræfter formand Hans-Henrik Hansen, at der efter mødet fremkom oplysninger, som gjorde det umuligt at underskrive en fælles erklæring med regionsledelsen.

"Der er dukket nogle nye ting op i forbindelse med, at vores tillidsrepræsentanter har været bisiddere, som vi lige skal have fundet omfanget af," siger Hans-Henrik Hansen.

Han fortæller, at han først efter et medlemsmøde på torsdag har det fulde overblik over en række nye uhensigtsmæssigheder i forhold til ledelsen i Region Midtjyllands håndtering af afskedigelsesprocessen.

Ledelsen i Region Midtjylland havde på baggrund af et kritisk brev fra flere lokalledere fra HK Kommunal hasteindkaldt blandt andet Hans Henrik Hansen til møde om sagen mandag. I brevet anklagede Hans-Henrik Hansen Region Midtjylland for embedsforsømmelse under håndteringen af sagen om de 40 it-medarbejdere, som risikerer fyring.

Tager del af kritik til sig

Ole Thomsen fortæller, at regionen på et af kritikpunkterne er enig med Hans-Henrik Hansen fra HK Kommunal.

"Vi har ikke fuldt ud levet op til overenskomsten på HK-området, som siger, at der for hver enkelt medarbejder skal foreligge en kompetenceplan," siger Ole Thomsen.

Omvendt er han ikke enig i et af de andre kritikpunkter fra HK, nemlig at mange medarbejdere aldrig har været til en MUS-samtale (medarbejderudviklingssamtale).

"Vores synspunkt er, at der har været holdt udviklingssamtaler med langt, langt hovedparten af medarbejderne i it-afdelingen, og at dette har været afstemt ledere og medarbejdere imellem en gang om året," siger Ole Thomsen.

Han fortæller, at kompetenceudvikling er en integreret del af udviklingssamtalerne, og at ledere og medarbejdere en gang om året de sidste to år har været enige om, at performance vedrørende udviklingssamtaleren er i orden.

"Vi er enige om, at der fremover skal være mere struktur på og formalia vedrørende kompetence-udviklingsplaner," siger Ole Thomsen.

Nedtoner risiko for fyring

Han fortæller, at HK ikke har overbevist Region Midtjylland om at droppe afskedigelsesprocessen og begynde forfra.

Han fortæller, at Region Midtjylland ikke er i gang med en afskedigelsesproces, sådan som HK tror.

"Vi er i gang med et afklaringsforløb, hvor vi indkalder knap 40 medarbejdere til en samtale, for at finde ud af, om de selv synes, at de er rigtigt placeret i organisationen, og om de selv synes, at de har de kompetencer der skal til for at leve op til den funktion, de har fået," siger Ole Thomsen.

Hos HK Kommunal Østjylland fortæller Hans Henrik Hansen, at det vil vise sig, om han kan tro på regionsledelsens nedtoning af fyringsrisikoen.

"Det må jo vise sig, om det udover fine ord og hensigtserklæringer også har hold i virkeligheden. Hvis det lykkes at omplacere mange af dem, så er det jo fornuftigt," siger han.

Stormøde om fyringer torsdag

Han fortæller, at HK på torsdag har indkaldt til medlemsmøde, hvor forbundet har inviteret alle it-medarbejdere i de berørte kredse.

"Vi har inviteret de andre fagforeninger som er berørt af det her, og så har vi også inviteret de uorganiserede," siger Hans-Henrik Hansen.

På mødet vil HK Kommunal bede tillidsfolkene om flere eksemler på, hvad der ikke fungerer i forhold til afskedigelsesprocessen Region Midtjylland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere