AT&T hiver første danske overskud hjem

Et af verdens største teleselskaber, amerikanske AT&T, har for første gang overskud herhjemme. Resultatet er dog godt hjulpet på vej af en fejl i 1999, der nu har givet en indtægt på 28 millioner kroner. Trods en omsætning på snart 200 millioner kroner har selskabet ikke sin egen omstilling.

Det er endelig lykkedes at skabe overskud i Danmark for det store, amerikanske teleselskab AT&T.

Det sker efter en rekonstruktion, der har omfattet hele AT&T-koncernen siden 2001, men også med hjælp fra faldende priser på de kommunikationsydelser, den danske afdeling køber sig til hos sine partnere.

Den største hjælp kommer dog fra en fejl i 1999-regnskabet, hvor man skønnede fordelingen af internationale omkostninger i koncernen forkert.

Fejlen var til den gode side og står for 28 millioner kroner ud af overskuddet på 38 millioner kroner sidste år.

- Det er der nu ikke noget særligt i, udover at vi i sin tid var lidt over-konservative i vores skøn, bemærker Peer Falkenberg Jørgensen, administrerende direktør for AT&T i Danmark.

Alligevel får fejlen revisorerne til at tage et forbehold i regnskabet for, om det nye skøn er korrekt.

AT&T Global Network Services Danmark ApSÅrsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning192,3180,6
Resultat af primær drift (EBIT)11,1-66,0
Resultat før skat 37,6-59,1
Resultat37,6-59,1
Egenkapital868,2859,3
Antal ansatte6777
Selskabet sælger herhjemme hovedsageligt datakommunikation til store virksomheder. Det gav sidste år en vækst på knap syv procent, og det er direktøren tilfreds med.

Lever stille liv

- Vi vokser med den rate, vi skal vokse med ifølge vores budgetter, så det går fint for den danske forretning, siger Peer Falkenberg Jørgensen.

AT&T Danmark fik forrige år en direkte vitaminindsprøjtning fra moderselskabet på 744 millioner kroner, og det har sikret en fyldig pengekasse i selskabet.

Peer Falkenberg Jørgensen har imidlertid ingen planer om store investeringer eller andre tiltag, der kan gøre indhug i pengekassen.

Selskabet investerer stille og roligt i udbygning af datanetværk og udstyr til at koble kunder på netværket, fortæller han.

Udadtil lever AT&T et stille liv i Danmark. Hovednumret går til IBM Danmarks omstilling i Lyngby, for her bor teleselskabet og dets nu 70 medarbejdere til leje.

AT&T bygger sin danske forretning på IBM Global Networks, som AT&T købte i 1998.




IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere