HK sender penge til indiske IT-folk

Fagforeningen HK vil hjælpe de medarbejdere i Indien, som fremover skal arbejde for vestlige koncerner, der outsourcer deres IT-udvikling. Fagforeningen forsøger dog ikke at bremse udviklingen.

HK har sendt de første 100.000 kroner til Indien. Pengene skal bruges til at opbygge netværk, som skal sikre, at indiske IT-folk ikke bliver udnyttet med usle løn- og arbejdsforhold.

Indiske IT-folk vil fremover nemlig komme til at arbejde for vestlige koncerner, der outsourcer deres IT-udvikling til netop Indien for at spare dyre lønninger i hjemlandene.

Sektorformand Karin Retvig, HK/Service, ser ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten oprettelsen af netværksgrupper for IT-folk og på universiteter som første skridt med egentlige fagforeninger for indiske IT-medarbejdere.

Derimod tror hun ikke på, at det nytter at forsøge at bremse udviklingen. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er hun ingen "maskinstormer".

- Vi kan lige så godt se i øjnene, at en række service- og især IT-funktioner nu er så internationale, at arbejdet frit kan bevæge sig hen over landegrænserne, siger sektorformanden til avisen.

Tværtimod anser hun det for rimeligt, at lande som Indien får lov til at opbygge egne industrier - også selv om det koster arbejdspladser i et land som Danmark. Det må danskerne kompensere for ved at uddanne sig bedre, mener hun.

Karin Retvig påpeger, at HK og de indiske IT-medarbejdere har en fælles interessere i, at inderne kender lønniveauet andre steder i verden, også selv om IT-folkene hører til de velstillede i deres hjemland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere