Artikel top billede

Danske Spil dropper Flash

De danske spilfugle kan nu oddse og spille - uden Adobe Flash.

I november sidste år kunne ComON berette, at Danske Spil satte alle sine penge på Flash, da der skulle lanceres et nyt site. Men det skal nu laves om.

Danske Spil har valgt at droppe Adobes Flash-baserede udviklingsværktøj Flex, skriver Version2.

Der er flere årsager til, at Flash ikke bliver den overordnede teknologi på Danskespil.dk fremover.

En af årsagerne skal findes i brugernes behov.
 
Besøgstallene på Danskespil.dk afslørede blandt andet, at flere og flere besøgende kommer fra iOS-styresystemet. Det vil sige iPhones, iPads eller iPod Touch, der ikke kan afspille Flash. Helt præcist kommer 61,9 procent af mobil-trafikken fra iOS-enheder. 

Derfor går Danske Spil potentielt glip af penge. Hvis ikke brugerne finder over til spillesidens mobilesider.

Platformudfordringer var egentlig også årsagen til at Danske Spil lancerede et nyt site udelukkende i Flash for et år siden. Dengang sagde udviklingschef Thomas Klindt til ComON:

"...hvis vi skulle bygge hjemmesiden om et år, havde vi nok brugt HTML5. Men det kan vi ikke vente på. Desuden sidder mange af vores brugere på gamle versioner af Internet Explorer, så dem kan vi ikke bare servere HTML5 til".

Han spåede dog også, at meget trafik fra spillende kunder meget snart ville flytte sig over til smartphones. Det fik han ret i.
Faktisk er antallet af mobilbrugere med Appletelefoner hos Danske Spil noget højere end landsgennemsnittet.

For langsom

En anden årsag til, at Flash bliver fravalgt, er, at det både har været skyld i langsom udvikling og langsomme oplevelser for brugerne.

Danske Spil havde allerede mange spil udviklet i Flash, derfor var der forventninger til stordriftsfordele. Men de er udeblevet. Og så blev frameworket for langsomt at udvikle i.

Samtidig er Flash gået ud over brugeroplevelsen.

"Som kunde gik det simpelthen for langsomt. At loade de par megabyte, sitet fyldte, var ikke det største problem, men at rendere og behandle al den Flash sugede for meget CPU," siger it-udviklingschef Thomas Klindt fra Danske Spil til Version2.

Danske Spil har nu brugt CMS'et OpenCMS, der benytter Java-teknologi, til at lave den nye side.




IT-JOB

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen

Danske Commodities A/S

IT Systems Engineer

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer

Sund & Bælt Holding A/S

IT Change & Release Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere