Artikel top billede

Foto: Screenshot fra Giga.de (Foto: Giga.de)

Ny iPhone i aften - her er hvad vi ved om den

Rygterne svirrer før aftenens iPhone-præsentation. Her har du de seneste rygter om den nye iPhone.

I aften sker det.

Apples nye magtfulde boss Tim Cook vil præsentere en ny iPhone.

Det ved vi, fordi Apple for præcis en uge sendte en invitation til udvalgte journalister, hvor de blev bedt om at møde op til en præsentation i Apples hovedkvarter i Cupertino.

Invitationens overskrift er "let's talk iPhone". Så ret beset kan Tim Cook blot diske op med en kop te og en rundbordssnak om iPhone. Men det er naturligvis ualmindeligt tvivlsomt.

En ny iPhone er på menuen

Den slags invitationer bliver kun sendt ud, når Apple har en produktlancering i ærmet. Og ingen er i tvivl om, at der står en ny iPhone på menuen i aften.

En anden ting, som er helt uden for diskussion, er, at den nye telefon vil blive udstyrret med den næste generation af Apple mobile styresystem, iOS5.

Men som altid er luften tyk af rygter om alt det, vi ikke ved. Nogen af dem er mere troværdige end andre.

Vi har samlet syv relativt troværdige rygter om den nye telefon, som du kan læse på de følgende sider.

Rygte: Den nye iPhone bliver lynhurtig

Rygte 1: Den hedder iPhone 5... eller gør den?
På rygtebørsen bliver der gættet på to forskellige navne. 

Der er én rygtestrøm, der gætter på, at Tim Cook blot vil præsentere en tunet udgave af den nuværende iPhone, og at den vil få navnet iPhone 4S. 

Akkurat som da Apple i 2009 præsenterede afløseren for iPhone 3G. Forgængerens design forblev uændret - til gengæld blev afløseren markant hurtigere og fik navnet iPhone 3GS. 

Dette rygte bestyrkes af, at mac-siden 9to5Mac i denne weekend har afsløret, at der i den seneste version af den udgave af iTunes, som er henvendt til software-udviklere, er en direkte henvisning til en telefon med navnet iPhone 4S. 

Men et andet vedholdende rygte går på, at den nye iPhone vil få et helt nyt design, og dermed også et helt nyt navn. Sandsynligvis iPhone 5. 

Det leder os frem til det næste rygte. 

Rygte 2: Der kommer to iPhones
Men hvad nu, hvis det ikke enten er en iPhone 4S eller en iPhone 5.

Måske får vi både en iPhone 5 og en billigere iPhone 4S.

Apple skulle angiveligt være interesseret i at introducere en billigere iPhone, der kan tage kampen op mod de mange Android-telefoner i den billigere ende af smartphone-markedet. 

Rygte 3: Den bliver markant hurtigere
Der er næppe nogen tvivl om, at den næste iPhone bliver hurtigere. Sandsynligvis bliver den også markant hurtigere. 

Alt peger på, at den bliver udstyret med den lynhurtige dual core A5-processor, der allerede sidder i iPad 2, men som endnu ikke findes i en iPhone. 

Et andet plausibelt rygte er, at den næste iPhone vil få 1 gb ram, mens der i dag blot sidder 512 mb ram i iPhone 4 og iPad 2. Mere ram vil gøre telefonen bedre til at multitaske og gøre den hurtigere, når du surfer på nettet.

Rygte: Kommer til at ligne en mini-iPad

Rygte 4: Den vil få avanceret stemmestyring
Du vil med stor sandsynlighed kunne kommandere med din næste iPhone

Sidste år købte Apple virksomheden Siri, der har skabt en stemmestyrings-app, som du eksempelvis kan bruge til at bestille bord på restauranter og biografer ved hjælp af stemme-kommandoer.

Den funktion samt en stemme til tekst-funktion, der blandt andet lader dig diktere sms-beskeder og e-mails, kan meget vel være indbygget ind i den iPhone, der præsenteres i aften. 

Du skal dog ikke forvente, at telefonen forstår det, hvis du taler dansk til den. Sandsynligvis vil det kun virke med engelsk og muligvis også andre af verdens mest udbredte sprog. 

Rygte 5: Den får nyt design i aluminium
Den nye iPhone 5 vil komme til at ligne en mini-iPad. Den relativt skrøbelige bagside i glas på iPhone 4, vil blive erstattet af en bagside i aluminium med bløde afrundede hjørner. 

Rygtet har især fået medvind af en række cases, der har set dagens lys. De er angiveligt designet til den nye iPhone 5 og afslører, at telefonen vil blive tyndere og få blødere kanter. 

Lignende iPad-cases har tidligere kunne forudse designet på iPad 2 med relativ stor præcision, og det skyldes angiveligt, at kinesiske case-producenter har held til at købe sig til viden om designet hos kilder, der er ansat på de fabrikker, hvor Apples produkter bliver produceret. 

På baggrund af den viden har det tyske it-medie Giga.de fået produceret deres egen prototype af en Phone 5. Deres iPhone er fræset ud af ét stykke aluminium, og med tykkelse på 6,86 mm er den betydeligt tyndere end den nuværende iPhone 4, der er 9,5 millimeter tyk. 

Du kan se Giga.de's prototype ved at følge dette link.

Rygte 6: Skærmen vil blive større
Da den første iPhone kom på markedet, virkede skærmen på 3,5" overvældende stor. Men siden er det, som om iPhones skærm er skrumpet i takt med, at andre smartphones har fået større skærme. Eksempelvis har konkurrenten Samsung Galaxy S II en skærm på 4,3".

Derfor spekuleres der også i, at den kommende iPhone vil få en skærm på 4". Der vil angiveligt blive tale om en såkaldt edge-to-edge-skærm, hvilket vil sige, at skærmen vil strække sig helt ud til kanten af telefonen. 

Rygte 7: Den får et bedre kamera
Kameraet i iPhone er på fem megapixel, men det forventes, at opløsningen vil blive skruet i vejret. Den kommende iPhone vil andsynligvis få et kamera på otte megapixel, hvilket vil matche opløsningen på kameraet i den nærmeste Android-konkurrent Samsung Galaxy S II.

Læs også:
Her er den nye iPhones fantastiske stemmestyring
Nye fede business-funktioner til din iPhone
Så er det officielt: Ny iPhone den 4. oktober




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere