Artikel top billede

Ny HP-direktør: Jeg er holdspiller

Med en stærk baggrund indenfor software og ERP matcher Jakob Schou Medings profil topchef Leo Apothekers. Den nye HP-direktør i Danmark ser frem til udfordringerne i at få det danske HP-hold til at spille sammen.

Som ny direktør for HP i Danmark bliver Jakob Schou Medings job både at være førstesælger, team leder og administrerende direktør. Men det skræmmer på ingen måde den ny 43-årige direktør.

»Fra min tid i Microsoft er jeg vant til at arbejde i en amerikansk virksomhed og i en matrix-organisation, hvor lederne af de forskellige afdelinger refererer ud af landet. Og det er netop det, jeg glæder mig til,« siger han til CRN.

Han medgiver, at den såkaldte matrix-organisation, der betyder, at Jakob Schou Meding i sin rolle som HP-direktør, både er chef for alle de danske medarbejdere, samtidig med at både pc-divisionen (PSG) og print-divisionen (IPG) refererer ud af Danmark, giver en anden måde at arbejde på.

»Der er nogen, der tænker: En matrix-organisation, åh nej! Men det er faktisk noget af det, jeg synes er superspændende. Her har man ikke de traditionelle lederredskaber. Men i stedet drejer det sig om samarbejde og vise vejen. Det var også et af de punkter, jeg talte meget med HP om, før jeg fik jobbet,« siger Jakob Schou Meding.

Med jobbet som administrerende direktør for HP i Danmark følger også posten som chef for HPs enterprise-salg i Danmark (EB). Det betyder at Jakob Schou Meding i funktion også bliver HPs førstesælger i Danmark i og med han som salgsdirektør for enterpriseforretningen får ansvaret for at løfte HPs samlede portefølje overfor især HPs store kunder. Men det afskrækker ham ikke, at en del af jobbet nu betyder, at han skal ud og give hånd i Danmarks store virksomheder.

»Det er jeg vant til fra mine tidligere job. Og jeg er jo også en gammel rotte, der har 16 års erfaring fra it-branchen at trække på,« siger han.
Ligesom HPs koncern-chef Leo Apotheker, er Jakob Schou Medings erfaring primært hentet i softwarebranchen med salg af ERP-løsninger. Han mener dog godt, at han på trods af den baggrund kan løfte HPs hardwareportefølje overfor kunderne.

»Jeg er ydmyg overfor at lære den del af gamet. Men jeg er heller ikke en novice i det. I Norriq har vi også en betydelig hardware-forretning, og er også HP-partner. Men kan sige, at jeg med min baggrund har masser erfaring på nogle områder og andre steder, der skal jeg lære noget,« siger han.

Samtidig er han heller ikke bleg for, at hans kompetencer matcher HPs ambitioner om at gå mere ind i software.

»Med HPs ambition om at blive større på software har jeg selvfølgelig en klar fordel på mine kompetencer. Men jeg tror også, det er på mine ledelsesmæssige kvaliteter HP har valgt mig. Jeg tror det skudsmål folk giver mig er, at jeg er dygtig til at lede folk og få dem til at se, hvor vi skal hen og løfte i flok. Og så i øvrigt træde i baggrunden, fordi det er teamet det handler om,« siger han.

Jakob Schou Meding tiltræder sin stilling som direktør for HP Danmark 17. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere