IT-PROFIL:: Aabye og Enrum var mine læremestre

It-branchen skal blive bedre til at tale et sprog, som kunderne forstår, mener Hitachi Data Systems channel og marketing manager, Peter Juul, som før sin it-karriere drømte om at blive skolelærer.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg er helt vild med, at branchen er fyldt med alle mulige forskellige mennesker, som har vidt forskellig baggrund. Jeg møder folk med universitetsbaggrund, folk med teknisk baggrund og så folk, der har gået i livets skole. Det er herligt. I vores branche er der plads til alle med den rette indstilling og det rette talent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er meget stolt over, at jeg har værnet om min integritet. Jeg er overbevist om, at der ikke er nogen, der vil læse min nekrolog med glæde. En anden ting, som gjorde mig meget stolt, det var da en kvindelig medarbejder for nogle år tilbage sagde, at jeg indeholder meget empati. Det var bare fedt. Det plejer kvinderne jo at sige, at vi mænd ikke er gode til. Men det har jeg, og det er fedt.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg hader mig selv, når jeg ikke når en opgave til tiden, eller ikke lige får givet hurtig nok feedback. Opgaver, som ikke ligger på min top 5 over de vigtigste, kan være den vigtigste opgave for en anden person. I en sådan situation er jeg ikke stolt, men har endnu ikke brudt koden til at fikse udfordringen.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Lars Aabye og Kim Enrum (begge Microsoft i dag) var jeg kolleger med i Compaq Computer. De lærte mig alt om forhandlersamarbejde. Jeg var en ung knægt i 20’erne, og de var nogle garvede rotter. Dem skylder jeg meget. Det var også fantastisk, at Niels Svenningsen i 1997 ansatte mig i Compaq. Mit første job i it-branchen. Jeg blev ansat sammen med tre andre sælgere, der kom fra branchen. Jeg kom udefra og kendte ingenting til it, men fik chancen og tog den.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Oprindeligt ville jeg gerne være skolelærer. Det, er jeg helt sikker på er et fedt job. Meget givende og fyldt med humor. Tilfældighedernes spil førte mig i stedet ad salgsvejen. Det har jeg også været glad for. Gad vide om der findes et job, der kombinerer de to verdener?

Hvad laver du om ti år?
Så holder jeg måske foredrag. Måske er børnene flyttet hjemmefra, og fritiden bruges på uddannelse for at holde hjernen i gang. Måske arbejder jeg i London eller i Amsterdam eller realiserer en lille drøm om at prøve at være ude af landet for en stund. Gerne et job i Hitachi Data Systems.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville jeg være rejseleder, f.eks. i USA eller Spanien.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Faktisk har vi meget medvind på cykelstien. En trussel kan dog være, at vi ikke formår at kommunikere i et sprog, som kunderne forstår. Branchen består af en masse fagnørder, men i dag er det ikke kun it-folk, der investerer. Det er ofte folk med økonomisk baggrund, der er beslutningstageren. Jeg tænker tit, at branchen skal være bedre til at oversætte tekniske specifikationer til reelt udbytte for kunderne. Det har diverse konsulenter prædiket om i mange år, men det er svært i praksis.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Omgående give en iPad2 til alle skolelever og dermed være sikret alle stemmer af fremtidens vælgere. Alle de unge skal være verdensmestre i brugen af it. Det vil åbne mange døre for dem og helt sikkert udvide deres internationale horisont.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg bruger humor. Prøver altid at finde en humoristisk vinkel på en presset situation og minder mig selv om, at rigtig pres, det er noget med kritisk sygdom og død. Sidder jeg i bilen på vej hjem fra job, så er det befriende, at jeg 30 minutter efter ser et afsnit af Isas Stepz med min datter eller spiller Fifa 2011 med min søn. Børn forstår ikke, hvad arbejdspres er. De lever bare livet.

Hvordan kobler du af?
Jeg går vildt meget op i fodbold. Ser en masse kampe, specielt den engelske Premier League. Mit hjerte banker for Liverpool. Sidste år i august fik jeg en røffel af fru Juul, som mente, at jeg så for mange kampe. Mit problem var, at Premier League lige var startet, og der var 37 runder igen. Det er mig i en nøddeskal, men til gengæld så er det rigtig god afkobling. Udover fodbolden, så kobler jeg også af, når jeg ser børnene spille fodboldkampe, danse hip hop, gå til svømning, eller hvad de ellers laver. I den forbindelse er det altid interessant at møde forældre, der ikke aner noget som helst om it. Det er simpelthen så morsomt at fortælle dem elevator-pitchen om Hitachi Data Systems og så blive mødt med et spørgsmål om deres printer, der mangler toner. Det er god gas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere