Artikel top billede

Danmark blandt de bedste it-nationer

En ny ITU-rapport placerer Danmark på en fjerdeplads blandt verdens førende it-nationer.

Den internationale teleunion (ITU) har netop udsendt sin årlige rapport om it-udviklingen på verdensplan. I rapporten "Measuring the information society 2011" kommer Korea ind på førstepladsen som verdens førende it-nation. Herefter følger Sverige, Island, Danmark og Finland. De nordiske lande klarer sig altså rigtig godt, mens eksempelvis USA ligger helt tilbage på en 17. plads.

Den såkaldte "ICT Development Index" tager hensyn til 11 forskellige parametre, herunder infrastruktur, prisen for netadgang og antallet af websteder på det pågældende sprog.

Generelt har alle 152 lande i rapporten forbedret sig. Men den berøme digitale kløft eksisterer stadig. I udviklingslandene er det stadig 80 procent af befolkningen, der ikke har netadgang. Lande som Armenien, Marokko, Vietnam og Kenya har dog taget store spring fremad.

I industrilandene er antallet af mobile bredbåndsopkoblinger steget med 160 procent i de sidste to år, mens fastnet-bredbånd kun er steget med 24 pct. Antallet af internet-brugere er fordoblet i samme periode og ligger nu på mere end to milliarder.

Mens udbredelsen af mobiltelefoni efterhånden har nået mæthedspunktet i industrilandene, så vokser antallet af mobilabonnementer fortsat med 20 pct. om året i udviklingslande. Priserne fortsætter også med at falde.

ITU peger på at der er meget store forskellige i hastighed og kvalitet af bredbånds-forbindelserne mellem rige og fattige lande. Det kaldes ligefrem for den "nye digitale kløft" i rapporten. I mange udviklingslande er der kun "bredbånd" med 256 Kbit/s og det er slet ikke nok til grafiktunge tjenester.

Rapporten anbefaler at fokusere på skoleelever og studerende i udviklingslande. Hvis de lærer at bruge computere og internet i en ung alder i skolen, vil de også fortsætte med at bruge de digitale værktøjer senere i livet, lyder begrundelsen.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere