Artikel top billede

Regnskabsrod hos Unicare Support

Uafhængig revisor nævner flere former for rod i regnskabet hos Unicare Support, hvor Kim Mikkelsen, der for nylig blev frikendt for anklager om skatte- og mandatsvig i millionklassen, sidder som direktør. Underskuddet lyder på 1,7 millioner kroner før skat.

For blot få måneder siden kunne Kim Mikkelsen og hans hustru Lone Mikkelsen ånde lettede op efter i mere end fire år at have ventet på en afgørelse i sagen mod dem, hvor anklagerne lød på skatte- og mandatsvig i millionklassen.

Retten i Glostrup frikendte nemlig ægteparret i sagen, som tager udspring i Kim Mikkelsens tid som direktør i den i 2007 krakkede servicevirksomhed Compare Support. Sagen er dog efterfølgende blevet anket til Østre Landsret.

Så mens Kim Mikkelsen fortsat må vente på den endelige afgørelse, har han netop kunnet fremlægge regnskab for it-servicevirksomheden Unicare Support, hvor han i de sidste tre år har siddet som direktør.

Her viser regnskabet for 2010 et underskud på 1,7 millioner kroner før skat mod et overskud på 1,8 millioner kroner året før. Bruttoresultatet er dalet fra 6,6 millioner kroner i 2009 til 2,9 millioner kroner i 2010.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Mikkelsen, men ifølge ledelsesberetningen bærer regnskabet præg af store, men nødvendige afskrivninger på debitorer foruden indførelsen af nye systemer.

»I 2010 er der desuden brugt ressourcer på implementering af nye systemer til import og logistik for understøttelse af forretningsområder med nethandel,« står der i regnskabet.

Det mest bemærkelsesværdige ved regnskabet er dog er række forbehold, som den uafhængige revisor gør opmærksom på.

For eksempel skriver revisoren, at selskabet ikke har overholdt reglerne om angivelse af merværdiafgift, at skatter og moms er indbetalt for sent, samt at virksomheden ikke har overholdt Kildeskattelovens regler om kontrol med de udbetalte kørselsgodtgørelser.

I strid med anpartsselskabsloven har selskabet i begyndelsen af året ydet lån til en »selskabsdeltager« skriver revisoren, som desuden sår tvivl om opgørelsen af varelageret:

»Vi deltog ikke i den fysiske optælling af varelageret pr. 31. december 2010, ligesom vi ikke har haft mulighed for at kontrollere optællingslisterne og prissætningen. På det grundlag tages der forbehold for tilstedeværelsen og værdiansættelsen af selskabets varelager,« skriver den uafhængige revisor i regnskabet og fortsætter:

»I regnskabsposten fremmed arbejde kr. 570.420 indeholdt i bruttoresultatet, er der medtaget udokumenterede tab m. m. vedrørende KM Entreprise ApS på kr. 186.575. Regnskabsposten ekstraordinære omkostninger kr. 227.702 indeholder udokumenterede tab på tilknyttede virksomheder m.m. Der tages forbehold for den manglende dokumentation for de udgiftsførte tab,« står der endvidere.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere