Orange giver sig selv to år

Mobilselskabet Orange har skam ikke travlt med at finde sig en partner i Danmark, understreger koncernens øverste chef, Sol Trojillo, nu. Den danske afdeling har to år til at nå koncernens mål, hvilket dog sandsynligvis indebærer en fusion.

Orange i Danmark skal ikke haste sig igennem en fusion, understreger mobilkoncernens øverste ledelse.

Ledelsen fremlagde tirsdag morgen en ny strategi for alle de lande, Orange opererer i, og den giver nu sig selv to år til at afklare situationen på det danske marked.

Af strategien fremgår det, at koncernen i 2005 kun accepterer placeringer som nummer et eller to på de markeder, hvor der findes Orange-selskaber - alternativt kan en markedsandel på mindst 20 procent også godkendes.

Det satte straks gang i spekulationer om fusionsplaner i Danmark, hvor Orange kun sidder på omkring 13 procent af mobiltelefon-trafikken målt i minutter.

I et marked med ganske få bevægelser er det en barsk opgave at øge markedsandelen til 20 procent eller så den overstiger nummer to på det danske mobilmarked, Sonofon, som har en markedsandel på 29 procent.

Tirsdag eftermiddag udsendte Orange-koncernens nye topchef, Sol Trujillo, en kortfattet meddelelse, hvori han præciserer, at der ikke er umiddelbare planer om at ændre på forretningen i blandt andet Danmark.

Han understreger, at Orange Danmark er på vej til at nå målene om positive driftsresultater i år, samt at der fra slutningen af 2004 ikke må fosse flere penge ud af den danske pengekasse.

- Orange har rigelig tid til at overveje de mange muligheder, der åbner sig i forhold til at nå målene om enten at være nummer et eller to på hvert enkelt marked eller at opnå en markedsandel på mindst 20 procent, siger Sam Trujillo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere