Hver syvende i it-branchen har certificering

Ifølge en ny undersøgelsen fra IT-Brancheforeningen foretaget blandt medlemmerne har 15 procent af samtlige ansatte i danske it-virksomheder en it-certificering. Dette svarer til cirka hver syvende medarbejder.

»Om dette er højt eller lavt er svært at vurdere. Vi har målt graden af certificering på samtlige medarbejdere - også receptionister, kantinepersonale osv. Der er imidlertid ingen tvivl om, at dette tal vil vokse. 88 procent af virksomhederne planlægger at videreuddanne sine medarbejdere med it-certificeringer inden for det næste år,« siger chefkonsulent Jette Baade, IT-Brancheforeningen, som har udført undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen er en certifcering et godt papir for medarbejderen - og for virksomheden. 62 procent af branchens virksomheder finder, at IT-certificeringer er en integreret del af kvalifikations­kravene til nye medarbejdere. 74 procent mener, at en person med certificering vil have en fordel frem for en person uden certificering i en ansættelsessituation.

»Certificeringer har den fordel, at de giver up-to-date-kompetencer - og at de er internationalt anerkendte. Den danske regering bør - ligesom for eksempel i Sverige og England - gøre mere for, at IT-certificeringer bliver udbudt i det danske uddannelsessystem,« mener Jette Baade.

En amerikansk undersøgelse viser, at 31 procent af de medarbejdere, som har taget en certificering i 2002, blev forfremmet inden for et år.

IT-producenter som Microsoft, Novell, Cisco, Oracle med flere har opbygget omfattende certificerings­programmer, som i mange år har været internationalt anerkendte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere