Jubii fyrer 30 efter tab på 21 mio. kr.

Danmarks største internetportal afskedigede i dag 30 ansatte som første led i en ny strategi, der skal give overskud. Det skal blandt andet ske ved at gøre Jubii til et stort internet-supermarked og droppe samtlige pop-up reklamer.

Internetportalen Jubii tog i dag konsekvensen af, at det fortsat ikke er lykkedes at skabe overskud i forretningen. Den nye mand i direktørstolen efter stifterne Martin Thorborg og Henrik Søren sagde farvel til 30 medarbejdere og præsenterede samtidig en helt ny strategi for selskabet.

Den nye strategi kommer samtidig med, at Jubiis 2003-regnskab er blevet færdigt. Det giver absolut ikke anledning til jubelråb og viser et underskud på 21 millioner kroner ud af en omsætning på godt 61 millioner kroner. I 2002 tabte Jubii 32 millioner kroner ud af nogenlunde samme omsætning.

»Det her er nødvendigt for at få virksomheden tilbage på sporet. Vi har det seneste år sparet ti millioner kroner på vores omkostninger, men vi er stadig ikke på et niveau, som jeg er tilfreds med. Derfor vil vi fortsætte med at reducere omkostningerne og forsøge at få omsætningen i vejret,« forklarer Jubiis administrerende direktør Peter Lundgaard, der kom til Jubii for fire måneder siden.

Siden Peter Lundsgaard tiltrådte, har han i samarbejde med de 22 mand i Jubiis ledergruppe arbejdet på at danne sig overblik over, hvordan virksomhedens arbejdsprocesser kan effektiviseres. Lanceringen af den nye strategi er frugten af det arbejde.

»Vi kommer heller ikke til at give overskud i 2004, men resultatet skal forbedres på omtrent samme niveau, som den blev i det seneste år. Og sådan skal vi fortsætte,« siger Peter Lundsgaard, der har givet sig selv tre år til skabe overskud i Jubii.

En del af fyringerne sker i Jubiis søge-afdeling, hvor flere af de bibliotekarer, der hidtil har oprettet og godkendt links til private sider nu erstattes af et automatiseret system, som kan det samme. Derved forventer Jubii at nedbringe ventetiden på at få oprettet et link til en privat hjemmeside fra 22 uger til fire uger.

De nye takter er samtidig et opgør med den meget flade organisation, som de oprindelige stiftere indførte. Peter Lundsgaard har nu indført et langt mere traditionelt hierarki i Jubii, hvor direktøren sidder i toppen med sine stabsfunktioner og har en række afdelingschefer under sig. Indtil nu har Jubii ellers været synonym med den nye flade forretningskonstruktion, som blomstrede frem i de glade internet-dage, hvor cheferne var placeret på samme niveau og samme kontor som de ansatte.

Jubiis nye strategi har primært fokus på tre områder. For det første dropper selskabet en stor del af den egenproduktion af indhold, som Jubii har haft hidtil. I stedet vil Jubii nu indgå partnerskaber med en række indholdsleverandører på forskellige nicheområder, hvilket er en direkte videreudvikling af samarbejdet med Forlaget Benjamin omkring sitet for magasinet Woman.

Del to drejer sig om, at Jubii fremover vil stase mere på e-handel. Peter Lundsgaard vil opbygge et stort internet-supermarked på Jubii, hvor brugerne fremover vil kunne købe alle former for hverdagsting. Varerne skal leveres af producenter, som Jubii har sagt god for. Tiltaget kommer blandt andet efter, at Jubii har haft succes med sin foto-butik.

»Befolkningens frygt for at handle på nettet eksisterer stadig. Men ved at Jubii, der er et sted mange danskere tit besøger og har tillid til, lancerer en stor e-handelsløsning håber vi, at vi kan få folk til at blive mere trygge ved det. Der er et meget stort marked, som vi fornemmer er ved at være modent nu,« siger Peter Lundsgaard.

Tredje ben i strategien er udvikling af en række nye annonceformater - blandt andet interaktive reklamer. Det betyder samtidig, at Jubii fra dags dato stopper alle pop-up og pop-under reklamer.

»Vi har stadig nogle aftaler, som vi skal have afviklet, men så er det slut. Pop-up reklamer er tæskeirriterende og noget af det, der irriterer mig allermest på nettet,« siger Peter Lundsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere