It-virksomheder forsømmer millard-potentiale

Danske it- og televirksomheder er ikke gode nok til at skabe salgssucceser. Hvis blot succesraten blev sat 10 procent op, ville virksomhederne tjene op til 2,6 milliarder kroner mere på bundlinjen, skriver Berlingske Tidende.

Tallene fremgår af beregninger fra Dansk Industri, der hæfter sig ved, at mange virksomheder har problemer med at udviklingsprojekter sjældent fører til produkter, som kan sælges med overskud.

»I dag stammer cirka 50 procent af virksomhedernes nuværende salg fra nye produkter, der er udviklet og introduceret på markedet inden for de seneste tre til fem år. Men for verdens førende virksomheder i innovation er det helt op til 80 procent af salget, der stammer fra nye produkter. Der er altså tale om et stort, uudnyttet potentiale,« konkluderer chefkonsulent John Sarborg Pedersen fra ITEK og chefkonsulent Kristian Stokbro fra Dansk Industri ifølge Berlingske Tidende.

En af forklaringerne på den lave succesrate er ifølge Danak Industri, at virksomhederne i for lang tid holder fat i udviklingsprojekter, der ikke er gode nok.

Erhvervslivet er dog ikke de eneste om at have problemer med at få omsat udvikling til overskud. For nyligt placerede en europæisk undersøgelse Danmark i bunden med hensyn til evnen til at få kommerciel succes ud af offentlig forskning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere