IT-profil: Man skal gøre det, man brænder for

Lars Bertrand de Nully, administrerende direktør i Acubiz, er stolt over den virksomhed han har skabt, men er parat til at forlade branchen, den dag det ikke længere er sjovt.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Den iværksætterånd, der stadig er i en stor del af branchen både i gode og mindre gode tider. Der er dejligt at se, at der til stadighed er virksomheder, der har international succes med deres forretningsidéer.

Hvad holder du mindst af i it-branchen?
At der stadig er en del virksomheder, der tror, at de kan få det hele på den halve tid og til den halve pris - og stadig forvente service og support i verdensklasse.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At jeg inden for de sidste 10 år har udviklet et produkt (Acubiz EMS) og opbygget en organisation, som selv Danmarks største virksomhed synes er interessant.

Hvad er du mindst stolt af?
Jeg er mindst stolt af, at jeg tog en partner ind i Acubiz, og det ikke lykkedes for os at skabe den fornødne synergi, således at én plus én blev mere end to, og at vi derfor måtte skilles. Det er dog en glæde for mig, at han har en rigtig god forretning i dag med et af de produkter, vi arbejdede med dengang.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
I virkeligheden er der to; Niels Ehler, som i starten af 80erne så mit potentiale i denne branche og min gamle kollega i IBS Jan Povelsen, som lærte mig, at "salg starter, når kunder siger nej, ellers er det ordrebehandling".

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg var nok endt som fundraiser et eller andet sted eller måske som købmand, jeg elsker at handle med alt fra møbler til golfudstyr eller måske noget helt andet.

Hvad laver du om 10 år?
Det vigtigste for mig er, at jeg beskæftiger mig med noget, jeg brænder for. Den dag, hvor det ikke længere er sjovt at stå op om morgenen, finder jeg noget andet. Når det er sagt, kan jeg sagtens forestille mig et job uden for it-branchen - et job, hvor jeg kunne gøre en forskel - på det menneskeligt plan ved at udnytte de evner, jeg nu har inden for købmandskab.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg kunne godt tænke mig at være manager for unge, professionelle golfspillere.

Hvilken konkurrent har gjort det bedst i år, og hvorfor?
Jeg kender desværre ikke vores konkurrenter på en sådan måde, så jeg kan udtale mig om, hvem der har gjort det bedst - selv syntes jeg ikke, at det, vi har gjort, er så ringe endda.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Den uendelige fokusering på pris i stedet for hvilken værdi, organisationerne kan tilføres.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville sørge for, at alle børn fik en bærbar pc inklusiv opkobling til Internettet på første skoledag. Jeg er selv så heldig, at jeg allerede i 1969 på Kaptajn Johnsens Skole blev præsenteret for min første computer.

Hvordan takler du arbejdspres?
Når man har været selvstændig i 11 år som jeg, oplever man ofte, at de problemer, man frygter mest, ikke bliver til noget. Desuden har jeg for en del år siden lært at meditere hos Brahma Kumaris. Den kloge mand, Gandhi, sagde jo altid - "Jeg mediterer én time om dagen, på nær når jeg har travlt, så mediterer jeg to".

Hvordan kobler du af?
Jeg er inkarneret golfspiller. De tidlige morgener i naturen vil jeg nødigt undvære. Om vinteren går jeg til spinning for at holde formen ved lige.

C.V.
1997 - , Stifter, ejer og administrerende direktør i Acubiz
1988 - March 1997 Supportchef i IBS
1986 - 1988 Systemkonsulent i IFM Systemer
1979 - 1984 Controller i Bausch & Lomb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere