It-virksomheder kan lære af tøjbranchen

Kompetencerne indenfor udlicitering af it-opgaver flytter sig hele tiden, derfor gælder det om at opbygge den samme fleksibilitet som i tekstilbranchen.

For danske it-firmaer gælder det om at fokusere på projekter frem for at binde sig til enkelte firmaer, når der skal udliciteres it-opgaver, mener direktør Michael W. Hansen fra Up-Front Technologies Aps, med base i indiske Bangalore.

»I dag har Indien, og især Bangalore, et fortrin i form af kompetencer og pris. Men det kan ændre sig om blot få år,« siger Michael W. Hansen til børsen.

Hans speciale er projektstyring for danske it-selskaber og mindre danske firmaer. Og han ser klare tendenser i, at it-udviklingen går den samme vej som tekstilbranchen har gået. Først flyttede tøjindustrien til Østeuropa og siden hen til Sydøstasien og Latinamerika.

»Tekstilbranchen er typisk lynhurtig til at omlægge produktionen til de steder, hvor det er billigst, og hvor der er den rette kompetence lige nu,« siger Michael Hansen.

Om nogle år vil it-udliciteringen også være for dyr i Bangalore i Indien, mener Michael Hansen. Det er også årsagen til, at han selv er begyndt at samarbejde med et it-firma i Bangladesh, hvor lønningerne er op til 50 procent lavere.

Michael Hansen mener, at fleksibilitet er meget vigtig, derfor har han indrettet sig i en samarbejdspartners kontor. Han vil kunne rykke videre, hvis det bliver fordelagtigt.

Lige nu følger han udviklingen nøje i Pakistan, Kina og Filippinerne. Sidstnævnte er speciel interessant, da befolkningen har gode engelskkundskaber. Det er stadig et problem i Kina.

Michael Hansen tvivler på, at Bangalore kan fastholde førerpositionen som it-center. Der er et enormt pres på lønninger og infrastruktur. Han forudser dog, at der vil opstå it-klynger i andre byer i Indien.

Lige som tekstilindustrien er det en fordel at arbejde med flere underleverandører. Det enkelte projekt bør være afgørende for, hvor it-udliciteringen bliver placeret. Forskellige leverandører har forskellige kompetencer.

»Hvis det eksempelvis er et lille projekt, så bør man måske gå til en mindre underleverandør for at blive taget alvorligt,« mener Michael Hansen.

Han har selv etableret partnerskaber med underleverandører af forskellig størrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere