Microsoft vil sætte kavaleriet ind mod Apache

Når det gælder webservere har Microsoft en helt usædvanlig rolle som underdog. Men det skal ændre sig nu.

Microsoft spiller kun en mindre rolle på webserver-markedet - hvor kombinationen af Linux og Apache i mange år har domineret - men nu gør softwarefirmaet et nyt forsøg på at erobre en større markedsandel. Det er kombinationen af IIS 7.0 og Windows Server 2008, der skal overbevise kunderne om at sætte Linux-pingvinen og Apache-indianeren på porten.

»En del af forklaringen på Apaches store markedsandel er, at det var en af de første på markedet. I mange virksomheder startede udnyttelsen af internettet med relativt simple hjemmesider og webprojekter, hvor Apache var tilstrækkelig. I takt med at behovet for dybere integration med virksomhedens øvrige systemer og mere avancerede CMS-systemer, er Apaches dominans aftaget,« siger Torben Vig Nelausen, der er product solution manager hos Microsoft Denmark.

Ifølge den seneste Netcraft-undersøgelse er Apache fortsat den dominerende webserver med en markedsandel på 50,9 procent. Apache er et gratis open source-baseret produkt - ligesom Linux. Microsoft IIS har 35,5 procent af markedet. Google er også begyndt at gøre sig bemærket med en markedsandel på 5,3 pct.

Den nye IIS 7.0 betegnes som mere sikker, enklere at administrere og mere økonomisk i drift, fordi moduler kan installeres og fjernes efter behov. Dermed kan man undgå at installere unødvendige funktioner, som belaster serveren og åbner mulige sikkerhedsrisici. Der er også mulighed for at administrere webserveren fra kommandolinjen - som allerede kendes fra Apache.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere