Artikel top billede

Stort tilbageslag for reboot af fremragende sci-fi-serie

Udviklingen af en ny version af Battlestar Galactica har været i gang i fem år, men nu har streamingtjenesten Peacock droppet at arbejde videre med serien. Alt håb er dog ikke ude.

Den var i sig selv en reboot fra 1970erne, da sci-fi-serien Battlestar Galactica ramte tv-skærmene i 2003. Her hentede den for alvor millioner af begejstrede seere over hele verden og vandt en stribe priser i løbet af en miniserie, fire fulde sæsoner samt to tv-film.

Siden da har fans tigget, tryglet og bedt om nye historier fra rummet, mens de måtte altså nøjes med nye webisodes, computer- og brætspil.

Men ti år efter det foreløbig sidste afsnit gik streamingtjenesten Peacock så i gang med at genoplive Battlestar Galactica med skaberen af Mr. Robot, Sam Esmail, ved roret.

Efter fem års arbejde er planerne dog ifølge Variety nu blevet skrottet. Men måske er der stadig håb forude.

I Battlestar Galactica lever fremtidens menneskehed i 12 kolonier et sted i det ydre rum. Her har man længe været i en konstant krig mod en race af intelligente robotter kendt som Cylons.

Efter at Cylons ødelægger hovedparten af de 12 kolonier må de overlevende mennesker i en konvoj af civile rumskibe flygte gennem rummet i håb om at finde den mytiske 13. koloni – også kaldet Jorden. De bliver beskyttet af det eneste tilbageværende krigsrumskib, Battlestar Galactica.

Den oprindelige serie bestod af en enkel sæson tilbage i 1978, skabt af Glen A. Larson, men senere blev der skrevet en lang række tegneserier, bøger, brætspil og computerspil fra Battlestar Galacticas univers.

Sam Esmails nye version af Battlestar Galactica skulle efter sigende have været en forlængelse af den serie, der blev lukket i 2009. Der blev dog ikke sluppet noget ud om seriens konkrete plot, mens udviklingen fortsatte.

Tilbage i januar i år blev Derek Simonds (The Sinner) tilknyttet som forfatter og producer – men et halvt år senere har Peacock altså sagt nej tak til mere udvikling.

Universal, der ejer rettighederne til Battlestar Galactica, vil dog ifølge Variety prøve at sælge ideen om en ny serie til andre tv-stationer og streamingtjenester.

Streamingtjenester som Netflix har flere gange overtaget eksisterende serier, når de blev skrottet af tv-stationerne, så måske er der stadig håb om mere Battlestar Galactica, der af fans bliver beskrevet som en blanding af Star Trek og Star Wars.

Battlestar Galactica opfandt i øvrigt også bandeordet ”frak” som en måde til at lade karaktererne bande med et f-ord på fire bogstaver, der ikke blev bippet ud af censuren. Men kun fremtiden vil vise, om vi kan se frem til flere rasende fraks i rummet.