Politiet venter på Skat i Getmore-sag

Det har foreløbig taget Skat ti måneder at undersøge forholdene bag it-forhandlerne Multimedia World og Getmore. Det har vi lært at leve med, siger politiet om den lange sagsbehandlingstid.

Efter mere end ti måneders undersøgelser er det op til Skat om mistanken om momssvindel for 43 millioner kroner skal føre til sigtelser mod de tidligere ejere af de to it-forhandleren Multimedia World og Getmore. Det siger vicekriminalkommissær Leif Berg fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Skat indledte sagen i april i fjor, hvor man med hjælp fra Kammeradvokaten begærede Multimedia World konkurs. I juli bad Skat Københavns Politi om at ransage en række adresser med tilknytning til Getmore. Det beslaglagte materiale blev derefter overgivet til Skat, som siden har grebet ind med konkursbegæringer mod blandt andet de to holdingselskaber, som stod bag Multimedia World.

Københavns Politi venter nu på, at Skat bliver færdig med sin behandling af svindelsagen, før man eventuelt vil sigte de daværende ejere bag Multimedia World og Getmore. Men siden ransagningerne sidste sommer har Skat ikke leveret yderligere materiale til politiet.

»Når jeg får en henvendelse fra Kammeradvokaten, gør vi det, vi bliver bedt om, men vi har ikke fået noget tilbage fra Skat. Det kunne vi godt tænke os. Men det er nu en gang de arbejdsforhold, som vi og Skat har,« siger Leif Berg, som tidligere har oplyst, at politiet undervejs er stødt på en række mistænkelig forhold.

På grund af manglende ressourcer er politiet dog ifølge Leif Berg afskåret fra følge sagen helt til dørs. Han anslår, at der alene hos Københavns Politi i øjeblikket ligger 45 sager om økonomisk kriminalitet, som ikke bliver efterforsket på grund af mangel på mandskab.

»Det har jeg lært at lave med,« lyder det fra vicekriminalkommissæren.

Hos Skat spiller afdelingsleder Martin Vollmer bolden tilbage til politiet.

»Når sagen er overgivet til politiet har vi ikke indflydelse på, hvordan efterforskningen foregår. Vi kan bistå politiet i de konkrete sager. Hvis vi finder uregelmæssigheder, har vi pligt til at anmelde det til politiet. Men er der tale om straffelovsovertrædelser, ligger ansvaret for efterforskningen på politiet,« siger Martin Vollmer, som understreger, at han ikke vil udtale sig om den konkrete sag.

»Vi gør, hvad vi kan, men nogle af de her aktører er rimeligt avancerede og dygtige til at sno sig,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere