Danskerne hader spam

Danskerne er det folkefærd i Europa, der afskyr spam-mails allermest, viser en analyse. Halvdelen af os har bedt spammerne om at holde sig væk, mens nogle ganske få har købt nogle af de produkter, som spammerne falbyder.

Uønskede reklame-mails går os på nerverne, viser en dugfrisk analyse fra internetportalen Yahoo.

Portalen har spurgt 2317 netbrugere i seks europæiske lande om deres opfattelse af spam, og den største afstandtagen til fænomenet findes i Danmark.

Her mener tre ud af fire brugere, at spam er meget irriterende, mens kun to procent svarer, at det er i orden at udsende spam.

Til sammenligning mener 15 procent af spanierne, at spam er ok, mens tallet er 11 procent i Frankrig og kun tre procent i Storbritannien.

Bevidstheden om spam er størst i Danmark, hvor 92 procent af brugerne er klar over, hvad spam-mails er for en størrelse. Det ved kun hver fjerde spanier og halvdelen af franskmændene.

Svarer på spam-mails

Rundt omkring i landene har rigtig mange internetbrugere imidlertid forbrudt sig imod den første regel om, hvordan man undgår at blive offer for endnu flere spam-mails:

51 procent af danskerne har svaret tilbage på en spam-mail og bedt om at blive fjernet fra mailing-listen. Briterne og italienerne har i endnu flere tilfælde begået den samme fejl.

Ved at protestere over en spam-mail får afsenderen bekræftet, at e-mail-adressen er i brug - og dermed kan den sælges videre til andre spammere.

I øvrigt er det ikke forgæves at udsende de ulovlige reklame-mails. To procent af danskerne har købt en vare, de har læst om i en spam-mail.

Det samme har fire procent af franskmændene og spanierne. Statistisk usikkerhed gør dog, at disse tal bør tages med et gran salt.

Yahoo har også spurgt brugerne om stress. Her er tyskerne interessante, fordi 34 procent finder bilkøer uhyre stressende, mens 35 procent peger på spam som roden til stress.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere