God service koster dyrt for distributør

Den midtjyske IT-distributør Dataline prioriterer god - og dyr - betjening af IT-forhandlerne over overskuddet. Det blev derfor halveret sidste år, selv om omsætningen tordnede i vejret.

Øget kundetilfredshed kostede sidste år dyrt for distributøren Dataline fra Fredericia.

Selskabet, der sælger IT-udstyr og tilbehør, har flere år i træk stået øverst på skamlen, når konsulenthuse som Expansion Research og Marketing har kåret forhandlernes foretrukne distributører.

Og den slags placeringer koster, lyder vurderingen fra selskabets direktør gennem syv år, Marianne Pedersen.

- Vi vil hellere undvære et stort overskud for at sikre, at vores kunder får en god behandling, lyder det fra direktøren.

- Derfor vil vi ikke byde vores kunder at få et call-center eller en tast selv-telefon i røret, når de ringer. Det kan da godt være, det betyder, at vi bruger flere penge end nødvendigt, men sådan må det så være, tilføjer hun.

Vækst smitter ikke af på bunden

Marianne Pedersens virksomhed omsatte 80,4 millioner kroner sidste år, 15 procent mere end året før, men overskuddet i den 10 mand store forretning landede på beskedne 465.000 kroner mod 1,1 million kroner i 2001.

Dataline Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning80,469,5
Resultat af primær drift (EBIT)1,31,6
Resultat før skat 0,71,1
Resultat0,51,1
Egenkapital2,21,7
Antal ansatte108
Marianne Pedersen oplyser, at Dataline ikke tager produkter på hylderne, med mindre der samtidig er en sælger i huset, der er specialist i de pågældende produkter.

På den måde vil Dataline undgå, at forhandlerne føler, at visse produkter er sekundære og ikke får tilstrækkeligt fokus.

Det er mange gange tilfældet hos de store distributører, broadlinerne, der slår sig op på at være lagerførende af et meget bredt sortiment.

Nye produkter på vej

Marianne Pedersen mener ikke, at selskabet kan vokse hurtigere end i det nuværende tempo, og hun mener heller ikke, at der kan spares specielt meget på udgiftssiden.

- Vi er sådan set godt tilfredse med bare at have sorte tal i en branche, der er hårdt ramt, selv om vores forventninger til 2002 var noget højere, siger hun.

Dataline sælger IT-udstyr fra et udvalg af forskellige leverandører. Omkring 1100 af 2500 potentielle forhandlere står i kundekartoteket, og produkterne spænder fra kopiblæk over tastaturer op printere til bærbare computere.

Planen på kort sigt er at hive yderligere produkter ind fra nuværende leverandører samt at satse på helt nye leverandører.

Ingen udsigt til bedring

Omkring 30 procent af omsætningen sidste år kom fra salget af tilbehør og forbrugsstoffer såsom trådløse tastaturer og blækpatroner med tilhørendes fotopapir. Det område har de bedste avancer og færreste lagerforretningsdage.

- Og så er det den slags produkter, enhver forhandler skal have lidt med af, når de alligevel køber ind hos os, siger Marianne Pedersen.

Hun oplyser, at intet i det første kvartal af 2003 tyder på, at det skulle gå hen og blive et fantastisk godt år, hverken omsætningsmæssigt, eller hvis man ser på bundlinien.

- Det svinger lidt. Vi regner med en uændret omsætning og et tilsvarende resultat for hele året, lyder direktørens vurdering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere