TDC dropper 650 sager om sex-opkald

TDC erkender efter en dom i Vestre Landsret sit ansvar over for forbrugerne og afslutter 650 sager mod kunder, der uforvarende har downloadet såkaldte dialer-programmet på nettet. TDC eftergiver kundernes gæld til selskabet.

Telekoncernen TDC anker ikke formiddagens dom i Vestre Landsret, der frikendte en forbruger for at betale en telefonregning på godt 31.000 kroner for opkald til Skt. Helena.

Opkaldene blev foretaget fra en computer, efter at forbrugeren ved et uheld havde downloadet en såkaldt dialer, der selv ringede op til øen i Atlanterhavet.

Koncernen erkender sit ansvar over for forbrugerne og lukker 650 lignende sager.

- Med udgangspunkt i rettens vurdering har TDC besluttet kulancemæssigt at afslutte de verserende sager, der har afventet dommen i den konkrete sag. For at gøre en ende på det, eftergiver vi regningsbeløbet i de historiske sager, siger koncernchef Henning Dyremose, TDC.

Han hæfter sig ved, at forbrugerne har opnået en betydeligt bedre beskyttelse, siden de mange sager begyndte.

Problem næsten løst

Den 15. august sidste år indførte TDC den såkaldte VoksenSpærring Udland, der forhindrer forbrugerne - og deres computere - i at ringe op til en række eksotiske lande, hvor sex-tjenesterne typisk hører hjemme.

Siden har problemet med store telefonregninger som følge af download været meget lille, oplyser TDC.

Koncernen glæder sig i øvrigt over, at der ikke længere er rejst tvivl om, at forbrugeren rent faktisk havde besøgt pornosider på nettet og selv havde accepteret at downloade dialeren, der foretog de dyre opkald.

- Det har været meget vigtigt for os at få fastslået, at download faktisk ikke er noget, som foregår automatisk eller utilsigtet, men noget, som kræver at forbrugerne bevidst og på trods af advarsler benytter sig af internettets sextjenester, siger TDC's chefjurist, Gitte Forsberg.

Dommens udfald skyldes, at Vestre Landsret giver TDC nogle ekstra forpligtelser til at stille tekniske løsninger til rådighed, der beskytter forbrugerne, samt at informere forbrugerne om risikoen ved at bruge tjenesterne.

Relevant link

Information om Voksenspærring




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere