Fagforening: Massefyringer i TDC

Medarbejderne i TDC står over for masseafskedigelser og raser over topchefen Henning Dyremose, der afviser at tale om fyringer i telekoncernen. Tillidsrepræsentanterne siger nej til fyringer og ja til frivillige fratrædelsesordninger.

Telekoncernen TDC skal fyre medarbejdere i en sådan grad, at fyringsrunden er omfattet af loven om masseafskedigelser.

Den overraskende melding fremgår af en udtalelse, som tillidsrepræ­sentanterne i Dansk Metals Tele Afdeling 12 vedtog på et møde torsdag.

I udtalelsen tager tillidsrepræsen­tanterne afstand fra TDC-topchefen Henning Dyremose, fordi han over for pressen afviser at tale om fyringer.

TDC fremlagde torsdag sit regnskab for årets første kvartal, og heraf fremgik det, at koncernen er i dialog med fagforeningerne omkring mulighederne for at reducere omkostningerne i de danske forretninger.

Især den danske fastnetforretning oplever faldende salg, fordi kunderne flytter forbruget til mobiltelefoni og internettet.

Ingen kommentarer

På et pressemøde torsdag eftermiddag ville Henning Dyremose ikke selv uddybe behovet for besparelser eller fyringer.

Han afviste over for Computerworld Online at kommentere, om TDC vil fravige tidligere principper om at omplacere medarbejdere, hvis arbejdsområder er blevet overflødige, eller klare reduktioner i medarbejderskaren ved naturlig afgang.

Den manglende lyst til at kommentere den side af sagen forklarede Henning Dyremose med, at man var i færd med fortrolige forhandlinger med blandt andet Dansk Metal.

Tillidsrepræsentanterne tager afstand fra fyringer og kræver uddannelse, kompetenceløft og jobcenter.

Skal der alligevel ske personalereduktioner, skal det være ved frivillige fratrædelsesordninger, skriver tillidsrepræsentanterne i udtalelsen.

TDC-koncernen beskæftiger omkring 22.000 medarbejdere.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere