Millioner fosser ud af Telia i Danmark

Telia har på tre måneder tabt yderligere 165 millioner kroner på det danske marked. Investeringerne er næsten sat i bero, og omsætningen er ramt af, at Telia har lukket flere forretningsområder, viser kvartalsregnskabet.

Selv om det tilsyneladende går den rigtige vej, sætter TeliaSoneras danske datterselskab fortsat millioner af kroner over styr.

I årets første kvartal nåede Telia i Danmark ud med et driftstab på 165 millioner kroner.

Det er dog en forbedring på 30 procent sammenlignet med samme kvartal året før.

Tabet skyldes fortsat meget høje omkostninger i en tid, hvor omsætningen for hele forretningen kun er steget med fem millioner kroner til i alt 585 millioner kroner.

Udviklingen i omsætningen dækker over store forskelle, da mobilforretningen oplever en stor vækst, mens fastnetforretningen går markant tilbage.

For fastnetforretningen skyldes det blandt andet, at Telia sidste efterår trak sig ud af flere forretningsområder og lagde andre på is i forsøget på at gøre den danske forretning rentabel.

Fald i investeringer

Omsætningen i mobilforretningen drønede i vejret fra 158 millioner kroner sidste år til 274 millioner kroner i år. Det skyldes, at Telia i store dele af sidste år var alene om at give tilskud til mobiltelefoner til nye kunder, og de væltede derfor ind.

Men det er ikke lige loyale alle sammen. Telia har måttet vinke farvel til 28.00 kunder, efter deres bindingsperiode er udløbet, eller fordi de ikke har betalt deres regninger.

Telia har på et kvartal brugt 73 millioner kroner på at restrukturere den danske forretning. Det projekt forventer ledelsen vil blive afsluttet inden udgangen af året.

Investeringerne er faldet markant efter Telias nødopbremsning sidste år. Hvor Telia for et år siden havde investeret 236 millioner kroner i teknologier, nåede investeringerne i årets første tre måneder i år kun op på 60 millioner kroner.

Trods massefyringerne i efteråret er det samlede medarbejdertal fra år til år kun faldet med 184, så Telia i alt beskæftiger 1038 i Danmark.

TeliaSoneras samlede forretning går anderledes positivt. Den samlede koncernomsætning steg med knap fire procent til 16,6 milliarder kroner og kastede et overskud på 2,2 milliarder kroner før skat af sig.

Aktionærerne kvitterede ved at sende kursen på TeliaSonera-aktier op med 7,5 procent fra morgenstunden torsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere