7000 brugte digital signatur til selvangivelse

Kun 7000 danskere har brugt den digitale signatur til at rette eller godkende selvangivelser. Det er helt naturligt, mener Told & Skat og fremhæver, at seks ud af ti danskere nu indberetter selvangivelserne elektronisk.

Blot 7000 danskere har brugt den nye digitale signatur til at indberette årets selvangivelse til skattemyndighederne.

Told & Skat har dog ikke har særlige forventninger til, hvor mange skatteydere, der ville nå med på signatur-bølgen i denne runde.

- Det er ikke noget overraskende tal. Når folk bestiller en digital signatur, får de at vide, at de efter et par dage vil modtage et brev med posten. Så vælger de fleste at bruge tast-selv-koden med det samme, siger pressesekretær René Andersen, Told & Skat.

Til gengæld forventer han, at flere vil bruge den digitale signatur, når de næste gang får chancen i forbindelse med forskudsopgørelserne i efteråret.

- Vores erfaring er, at det fra starten primært er de ekstra interesserede og nørderne, der bruger de nye tjenester bare for at prøve det, siger René Andersen.

Fald i telefon-indberetninger

Erfaringerne har Told & Skat fra tast-selv-koden, der siden 1995 har været trykt på selvangivelserne. Sammen med CPR-nummeret giver koden adgang til at rette eller godkende selvangivelsen på nettet eller via telefonen.

I 1995 brugte 10.000 danskere tast-selv-koden på nettet, mens 386.000 indberettede selvangivelsen ved hjælp af telefonen.

I år er det første gang, at antallet af indberetninger over telefonen er faldet, nemlig fra næsten 495.000 sidste år til knap 455.000 i år.

På halvanden måned har 394.000 danskere til gengæld brugt tast-selv-koden på internettet, og det er 54.000 flere end sidste år.

Det betyder, at knap 60 procent af alle rettede og godkendte selvangivelser nu afleveres elektronisk, mens resten afleveres på papir.

Relevant link

Told & Skats statistik om elektroniske indberetninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere