REDAKTØREN MENER:: Er der en dansk vej?

Som vi beskriver i dette nummer af CRN, føler mange forhandlere, at certificeringspresset fra producenterne har nået en øvre grænse.

Kravene er blevet skærpet over de seneste par år. Producenterne kræver, at flere og flere ansatte er certificeret for at forhandlerne kan beholde deres partnerstatus.

Der er ingen tvivl om, at viden er godt. Forhandlere skal vide noget om, hvad de sælger. De skal vedligeholde deres viden, for at sikre, at deres kunder får de bedst mulige løsninger. Viden handler også om fremtidssikring.

Men er viden noget, der kun er plads til hos store forhandlere. For hvis man gransker de øgede certificeringskrav, så handler det også om, at producenterne kræver, at forhandlerne har flere og flere personer med certificeringer, før forhandlerne kan få deres certificeringer.

Og det er måske at skyde over målet og et udtryk for at producenterne i et stadigt mindre grad evner at tage et individuelt hensyn til det danske marked.

Det kan nogle gange virke som om, at de danske landekontorer i højere grad går op i at smække hælene sammen overfor deres - ofte amerikanske - bagland, end rent faktisk at forholde sig til, hvordan det danske marked er skruet sammen.

Den amerikanske »stort er godt - større er bedre«-filosofi synes i hvert fald at have medvind, når man ser på de krav, der stilles til forhandlernes certificeringer.

Men er det godt? Er det ikke lige så vigtigt, at have forhandlere, der er på niveau med deres kunder. Det danske marked er et SMB-marked. Endda med en kraftig overvægt af selskaber i bunden af segmentet – i hvert fald i forhold til antal ansatte. For ser man på teknologi-brug, så er vi da vist stadig godt med - ikke?

Når det er sagt, så må forhandlere også gribe i egen barm og erkende, at de har et behov for at blive opdateret - og måske i øget grad ty til samarbejde med kolleger, når egen ekspertise ikke slår til. It er stadig et spørgsmål om opdateret viden. Ellers overflødiggør man sig selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere