Distributører i krig om Microsoft-markedet

Actebis og Tech Data er gået i krig om markedsandele på Microsofts OEM-produkter. Krigen er antændt af hullet i markedet efter SMGs konkurs.

De to store distributører Tech Data og Actebis kæmper om markedsandele for Microsofts OEM-software, efter SMG er ude af markedet.

CRN erfarer, at SMG havde 40 procent af markedet for Microsofts OEM-produkter, og med konkursen er den nordjyske distributørs andel af markedet ledigt.

Actebis' Christian Møller Laustsen er sulten efter SMG's marked.

»Vi skal have halvdelen af SMG's markedsandel,« siger Christian Møller Laustsen, Actebis.

Han bliver udfordret af den nye dreng på markedet for Microsofts OEM, Tech Data, der vil skubbe Actebis væk fra førstepladsen, når det gælder markedsandel.

»Vi sigter efter at blive den største OEM-distributør,« siger Tech Datas Peter Åkerwall.

Hos Tech Data fik man i november 2007 de danske rettigheder til direkte salg af Microsofts OEM-software, og softwarechef Peter Åkerwall hævder, at hans markedsandel er fordoblet fra februar til marts.

»Det er gået amok de sidste to måneder, og vi har taget rigtig mange markedsandele fra Actebis,« hævder Peter Åkerwall.

Ovre hos distributøren Actebis følger man med i priskrigen. Selvom priserne i høj grad følger dollarkursen, fortæller Actebis' Christian Møller Laustsen, at hans priser overfor forhandlerne er faldet endnu mere end dollarkursen. Og prisfaldet skyldes, at SMG's exit fra markedet sendte OEM-priserne ned. I SMG's sidste tid, var der en »regulær priskrig« om markedsandele, som blev intensiveret i de sidste 14 dage inden konkursen. Og han fortæller, at kampen om markedsandele forsætter med lave priser.

»Nu skal markedet fordeles« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere