Messekrig i Viborg

Tinghallen i Viborg lagde i weekenden lokaler til Midt-Datas it-messe. Men de besøgende fik muligheden for at opleve hele to it-messer, da et par konkurrenter formåede at få stablet deres helt egen messe på benene få timer inden Midt-Datas store åbning.

Omkring 5000 mennesker besøgte Midt Datas messe. Hvor mange af dem der skråede over vejen til PRC Datas og ITbutikkens alternativ er endnu uvist, men krigen mellem Viborg-forhandlerne kom op til overfladen.

Midt Data har ifølge direktør Allan Carøe Sørensen brugt seks måneder og godt en halv million kroner i markedsføring på at få stablet messen »Computer for næsten alle« på benene. Og det var lykkedes at få en god portion leverandører til opstille stande og putte penge i projektet.

Og netop det, at leverandørerne havde spædet til, faldt et par af Viborgs forhandlere for brystet.

Natten til fredag rykkede PRC Data og ITbutikken ind i Stadionhallens lokaler direkte overfor Tinghallen, og facaden blev prydet med et gigantisk banner med skriften »Computermesse indgang«.

»Selve messen er et godt initiativ, men Allan ville ikke have os med, så for en uge siden blev Peter Sunesen og jeg enige om, at lave vores egen lille messe,« forklarer Ivan Tyrsted, direktør hos PRC Data.

Fredag morgen inden den officielle åbning havde Midt-Data inviteret 200 af virksomhedens erhvervskunder til et privat arrangement ved messen, og det nye banner skabte stor forvirring, hvilket fik Midt-Data til at placere en medarbejder foran Stadionhallen til at vise besøgende over til »den rigtige messe«, hvilket blot fik PRC Data og ITbutikken til at svare igen med samme taktik.

»Fredag var som en børnehave. Brandvæsnet var forbi to gange, og dem havde vi ikke bestilt, ligesom der var »nogen«, der lukkede vores internetforbindelse,« forklarer Ivan Tyrsted.

Allan Carøe Sørensen har dog kun latter til overs for Tyrsteds hentydninger.

»Jeg har ikke klippet deres internetforbindelse. Det er jo ikke sådan at jeg har en kontakt hos TDC«, siger han med et overbærende smil.

Til trods for interne stridigheder håber både PRC Data og ITbutikken dog på, at det til næste år vil være muligt at samle alle Viborgs forhandlere under ét tag, men det er ikke noget, der interesserer Allan Carøe Sørensen.

»Jeg forestiller mig helt klart at lave en tilsvarende messe næste år, da det har været en kanonsucces. Men da vi inviterer vores egne erhvervskunder, er det jo helt umuligt at invitere andre forhandlere med. Det er jo konkurrenter, vi taler om,« forklarer Midt-Datas direktør og fortsætter:

»Jeg har fået en god idé, som producenterne bakker op om, og så er det faktisk usmageligt, at PRC Data og ITbutikken kommer og kobler sig på i nattens mulm og mørke,« lyder det som en endelig kommentar fra Allan Carøe Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere