IT-selskaber byder på teleopgaver

IBM har besluttet sig, mens IT-selskaber som CSC og HP overvejer at byde på det store statslige teleudbud, der er på vej. Kan de vinde andre offentlige ordrer end blot teleydelser, er der penge at hente, skriver avisen Computerworld.

Teleselskaberne skal ikke regne med at have tele- og dataydelser til det offentlige i fred, skriver avisen Computerworld.

IBM har besluttet sig for at byde på en del af det udbud, som Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) og Slots- og Ejendomsstyrelsen annoncerede i sidste uge.

Andre IT-selskaber som CSC og HP overvejer endnu, om de vil lægge billet ind.

IBM vil byde på den del af udbuddet, der drejer sig om datatransmission.

- Her kan vi som serviceselskab og systemintegrator gå ind og skabe en samlet løsning på et af vores styrkeområder: Konvergens mellem telefoni, data og video i netværket, siger Henning Glegg, chef for IBM Global Services i Danmark, til avisen.

CSC, der vinder klart flest offentlige udbud i Danmark, tænker sig om lidt endnu:

- Vi overvejer, hvordan det kan passe ind i vores strategi, men der er lang tid til udbuddet, og endnu er der ikke taget officielle beslutninger, siger marketingdirektør hos CSC Danmark, David Seifried, til avisen Computerworld.

En analytiker ser det som en glimrende idé, at IT-selskaberne blander sig på teleselskabernes hjemmebane. Årsagen er muligheden for krydssalg.

- For de rene netværksleverandører, der skal ud og købe kapacitet hos TDC, kan det være svært at tjene penge på denne her aftale, men for servicevirksomheder og systemintegratorerne er der penge at hente, siger Bernt Østergaard fra Giga Information Group til avisen.

- De kan tilbyde mere end bare et netværk. En aftale som denne, der får dem ind i kommunerne, vil uundgåeligt afføde krydssalg af andre produkter og services, og det er der, pengene ligger, tilføjer han.

SKI præsenterer det endelige udbud 1. maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere