Konkursdirektør har gjort det før

Direktør Per Holmgaard, der netop er gået konkurs med Jysk It Center, stod også bag de omdiskuterede konkurser med onlinebutikkerne Webking og Jysk Computer, der i 2001 gik ned med et samlet tab på næsten otte millioner kroner.

Rosenmeier Electronics er en af taberne på Jysk It Centers konkurs. Rosenmeier står til at tabe 150.000 kroner skulle have været betalt midt i oktober. Det ærgrer både salgsdirektør Joen Rosenmeier at han har tabt penge på konkursen, men det ærgrer ham også at distributøren har været uvidende om tidligere konkurser hos Jysk It Centers bagmand, direktør Per Holmgaard.

Joen Rosenmeier understreger, at man ikke skal fælde en mand, fordi han tidligere er gået konkurs, men at han gerne ville have været mere opmærksom på forhistorien hos Jysk It Center.

»Hvis vi havde vidst, at hans fortid havde været så lunken, så havde vi været mere kritiske med kreditvurderingen,« siger Joen Rosenmeier.

Det er nemlig ikke første gang, at direktøren bag Jysk It Center, Per Holmgaard er gået konkurs. Hele to gange tidligere har han været direktør for et selskab, der er gået konkurs. I 2001 var han i spidsen for en anden Silkeborgforhandler, Jysk Computer Detail, der gik konkurs med en butik på hovedgaden i Silkeborg. Kort efter kollapsede også datterselskabet, onlinebutikken Webking. Dengang var der omfattende tab i de to selskaber til kreditorerne på 7,6 millioner kroner.

Ærgerlig over tab
Begge de to tidligere konkurser skete under omstændigheder, der ligner den aktuelle konkurs. Også den gang kom private kunder i klemme. 400 privatkunder havde forudbetalt for deres computerudstyr og tilbehør. Men heller ikke dengang modtog kunderne ikke de varer, som de havde betalt for.

Derudover var Jysk Computer Detail også aktiv med med gummichecks når gæld skulle betales.

»Vi ved, at der er udsendt dækningsløse checks til kreditorer kort før betalingsstandsningen, og vi ved, at Jysk Computer har taget imod betalinger tæt op til betalingsstandsningen,« sagde kurator i Jysk Computer Detail, Henrik Lyhne, dengang til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere