Opkøb og handel med restpartier af hardware er en god forretning for Dansk Computer Center A/S (DCC) i Hinnerup ved Århus. I sit netop offentliggjorte regnskab for 2009 præsterer selskabet et rekordstort overskud på 22,6 millioner kroner før skat, hvilket er godt 50 procent bedre end 2008-resultatet på knap 15 millioner kroner.
Det flotte resultat er skabt på baggrund af en omsætning, som i 2009 nåede op på 408 millioner kroner, mod 347 millioner året før. Det er en fremgang på næsten 18 procent.
Ikke overraskende erklærer direktør Kent H. Jeppesen sig mere end tilfreds med resultatet, som sætter DCCs ejere i stand til at trække 16,5 millioner kroner ud af selskabet som udbytte.
»Vi har generelt udvidet vores core-business og præsterer vækst på stort set alle vores produktområder. Vi har nok taget ordrer fra vores konkurrenter, fordi kunderne kan se, at de hos os får mere for pengene,« siger Kent H. Jeppesen, som peger på konkurrencedygtige priser, som den væsentligste forklaring på successen.
For knap et halvt år siden kom DCC i fokus, da selskabet måtte igennem, hvad DCC dengang betegnede som et »særdeles omkostningsfuldt forlig« med Microsoft i en sag om snyd med Windows-licenser.
Størrelsen af boden fremgår ikke umiddelbart af det seneste regnskab, men i dag siger DCC-direktøren at licenssagen har påvirket resultatet.
»Havde vi ikke haft den sag, ville regnskabet nok have set endnu bedre ud,« siger Kent H. Jeppesen.
Han anslår, at halvdelen af DCCs forretning består af handel med servere og andet udstyr fra IBM, men omkring 35 procent af omsætningen stammer fra en handelsaftale med Lenovo. DCC har i øvrigt netop indgået aftale med HP om retten til køb af restpartier af pc’er og bærbare. Aftalen vil senere bliver udvidet til også at omfatte HPs serverprodukter. Kent H. Jeppesen forventer, at det yderligere vil styrke DCCs forretning.