Microsoft: Vi tager hensyn til små C5-forhandlere

Nye krav til C5-forhandlere skal sikre kvaliteten overfor kunderne, lyder det fra Microsoft, som forventer, at forhandlerne vil blive styrket i konkurrencen med andre økonomisystemer.

Microsoft afviser, at de ruller hen over de små C5-partnere. Tværtimod har råd fra C5-forhandlere har ført til, at Microsoft har blødt op på sit oprindelige udspil til nye og strammere krav til forhandlernes certificeringer.

»Vi har haft dialog omkring de kommende krav med partnerne igennem 18 måneder for at sikre, at alle havde mulighed for at forholde sig til, hvad de betyder for hver deres individuelle forretning,« siger Microsofts produktchef fra C5, Tine Plambech Pedersen, som samtidig understreger, at Microsoft bruger mange kræfter på at tale med sine mindre partnere og at man vel at mærke tager inputtet til efterretning.

Blandt andet er det oprindelige krav om at forhandlerne skal have to certificerede ansatte sænket til nu kun en. Desuden gælder kravet om certificering på serverløsninger fortsat ikke for de forhandlere, som har en såkaldt SPA-aftale med Microsoft. Forhadnlerne skal dog op til eksamen i implementering af C5. Det skal sikre kvaliteten af de løsninger, som forhandlerne leverer til C5-kunderne.

»Det er et ønske fra markedet og vil foruden stille forhandlerne meget stærkere i konkurrencen med øvrige leverandører,« siger Tine Plambech Pedersen og nævner samtidig at Microsoft fremover vil kræve at forhandlerne som minimum præsterer en årlig omsætning på godt 120.000 kroner på salg af C5-licenser.

Hun sætter desuden sin lid til, at mindre forhandlere vil gå i samarbejde enten indbyrdes eller med større forhandlere.

»Vi har brugt rigtig meget tid på, at gøre både C5 Service Partnerne samt en række af de øvrige dygtige partnere klar til at tage godt imod de forhandlere, som ikke ønsker at fortsætte en individuel direkte relation til Microsoft. Vi ser heldigvis, at en bred vifte af dem er klar med gode klare modeller for samarbejde på forskellige niveauer alt efter, hvad den enkelte forhandler måtte ønske,« siger Tine Plambech Pedersen og peger samtidig på, at det fortsat vil være muligt at købe og videresælge C5-licenser via distributører.

Hun mener, at de små forhandlere samtidig får mulighed for at slippe for det administrative arbejde, der følger med at være Microsoft-forhandler plus, at de små forhandlere får adgang til flere løsninger, stærkere marketing og support plus flere potentielle kunder til deres nuværende løsninger.

Tine Plambech Pedersen erkender dog, at de nye krav kan opleves som en stramning.

»Men vi er helt overbeviste om, at hvis man går til opgaven med de nye muligheder for øje, vil det give os alle en mere profitabel forretning fremadrettet,« siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere