Forhandlere fortrøstningsfulde - trods krisen

Økonomisk smalhals som følge af recessionen i dansk økonomi rammer it-forhandlernes omsætning. Men der er ingen panik, lyder meldingen fra forhandlerne.

Den økonomiske krise rammer nu også omsætningen hos de mindre forhandlere, men indtil videre er der ingen grund til panik, lyder meldingen fra en række forhandlere, som CRN har talt med.

Ifølge den seneste kvartalsrapport fra kreditforsikringsselskabet Euler-Hermes står Danmark til at blive ekstra hårdt ramt af krisen i løbet af 2009, og ifølge Euler-Hermes danske direktør, Peter Hecht-Hansen, er omsætning i mange brancher de seneste måneder raslet yderligere ned.

Hos CBC-forhandleren Kontor Syd bekræfter økonomidirektør John Senger, at de seneste par måneder har været svære.

»Vi er bestemt ikke gået i panik, men sammenlignet med samme tidspunkt i fjor har vi noget, der ligner en 15 procents tilbagegang. Der er nogle brancher, der har det dårligere end andre. Vi ligger i et område, der er ekstra hårdt ramt af fyringer, som for eksempel hos Danfoss og Linak. Det smitter af på hele vores lokalområde, hvor mange virksomheder lever af at være underleverandører,« siger John Senger til CRN.

Hos CBC-kollegaen Datek i Herlev lyder der dog lidt mere optimistiske toner.


»Vi mærker ingen nedgang i omsætningen, men markedet ser anderledes ud. Der er produkter, der er »nice to have« og andet, der er »need to have«, og lige nu er der ingen grund til at prøve at sælge »nice to have« til kunderne. Tidligere gik der en lind strøm af smarte bærbare ud ad døren. Det gør de ikke længere, så jeg har lige nu en masse smarte pc-tasker, som jeg ikke kan komme af med. Men når en server skal skiftes, bliver den skiftet uden at vi skal kæmpe for det. Det forstår kunderne godt. Desuden har vi konsulentimerne at falde tilbage på, så vi har nok at lave. I næste uge har vi et kundeseminar med 50 tilmeldinger, så Danmark er ikke gået helt i stå,« siger direktør i Datek, Gorm Hansen.

Løsningsforhandleren 2Waysit er også blandt de forhandlere, som indtil vidre har driblet uden om krisen.

»Vi har netop afsluttet vores allerbedste 1. kvartal nogensinde, så hvis der er finanskrise, ser det ud til at den er gået uden om Skovlunde,« siger direktør Robert Buch, 2Waysit, som dog erkender, at hans forretning er begunstiget af at have mange offentlige kunder, som ikke i så høj grad lader deres indkøbsmønster påvirke af konjunkturerne.

» Det er meget branchespecifikt, hvor især produktionsvirksomheder og detailhandlen er præget af krisen. Derfor er vi nok knap så hårdt ramt som andre, men vi kan mærke lidt tilbageholdenhed. Ting får lov at holde lidt længere,« siger Robert Buch til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere