Fagblad: Urealistiske tal fra Bluetel

Der var rod i garantireparationerne hos telekæden Bluetel, inden Nokia for nylig afbrød samarbejdet. En Bluetel-tekniker kunne ordne 29 reparationer i timen, hvilket er urealistisk, skriver magasinet Telekommunikation.

Nokia efterforsker i øjeblikket, hvad der helt nøjagtigt gik galt hos Herning-koncernen Bluetel, inden finnerne 3. marts med omgående virkning slog hånden af deres samarbejdspartner.

Magasinet Telekommunikation er i besiddelse af dokumenter, der muligvis forklarer Nokias beslutning.

Bluetel drev for eksempel en Nokia Concept Store i København, der havde tre teknikere ansat.

Teknikerne skulle ifølge papirerne være i stand til at klare 700 Nokia-reparationer på én arbejdsdag i september sidste år.

Det svarer til, at hver tekniker reparerede 29 mobiltelefoner i timen, hvis han arbejdede i otte timer uden pause.

En typisk reparation tager imidlertid 25 minutter, mens den simpleste opgave, en software-opdatering, mindst tager fem minutter.

Telekommunikation skriver også, at et uautoriseret Nokia-værksted hos Bluetel i Herning foretog en stribe ulovlige reparationer på mobiltelefoner, hvorefter indberetningspapirerne til Nokia fik et stempel fra det godkendte værksted i København.

Fortsat tavshed fra Bluetel

Endelig skulle Bluetel have indberettet det samme IMEI-nummer flere gange til Nokia. IMEI-nummeret er et unikt nummer, som tildeles alle mobiltelefoner.

På den måde skulle Bluetel være i stand til at fakturere den samme reparation flere gange. Et ødelagt display på den samme telefon kunne således blive ordnet både hos Bluetel i København og to måneder senere i Hamburg, skriver Telekommunikation.

Bluetel selv har ingen kommentarer til beskyldningerne. Koncernen har i det hele taget forholdt sig tavs, siden afbrød samarbejdet.

Bluetel kontrolleres af Hareskov Jensen-familien i Herning, mens TDC Mobil ejer en aktiepost på 10 procent i af det selskab, som driver de danske butikker.

TDC Mobil har ifølge Telekommunikation forlangt en redegørelse af Bluetel om affæren med Nokia, og indtil den foreligger, har mobilselskabet heller ingen kommentarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere