Sexklub lækker 1700 e-mail-adresser

Sexklubben Adam & Eva har udsendt et nyhedsbrev til over 1700 modtagere uden at sløre deres e-mail-adresser. Det har mildest talt gjort nogle af modtagerne rasende. Klubben siger undskyld.

Onsdag aften sad en række danskere og var godt røde i ansigterne.

De havde netop modtaget det seneste nyhedsbrev fra sexklubben Adam & Eva i København, hvis formål er at tilbyde sexfester i klubhuset i Vanløse.

Ved en fejl havde klubben glemt af sløre modtagerne af nyhedsbrevet, og dermed måtte de over 1700 modtagere se deres egne e-mail-adresser afsløret.

Computerworld Online er i besiddelse af en kopi af nyhedsbrevet, og flere af adresserne er lette at henføre til kendte navne i IT-branchen.

- Vi er meget kede af det. Enkelte af modtagerne blev meget sure, siger lederen af Adam & Eva, Morten Fabricius.

Mange er ligeglade

Han påpeger dog, at de fleste af modtagerne har været ligeglade med fejlen. De har nemlig oprettet særlige, anonyme e-mail-adresser til formålet.

- De fleste af vores medlemmer har oprettet for eksempel Ofir-adresser, som de kun bruger til dette her, siger Morten Fabricius.

De sureste modtagere har altså ikke været klubbens medlemmer, men derimod nysgerrige udenforstående, der gerne følge klubbens aktiviteter via nyhedsbrevet.

Morten Fabricius mener, at fejlen opstod, fordi klubben er i gang med at skifte internetudbyder. Klubben selv har ikke noget at gøre med den database, der rummer e-mail-adresserne.

Han er imidlertid ikke klar over, om det er den tidligere eller den nye udbyder, der har begået fejlen.

Skal passe på oplysninger

En læser, der ønsker at være anonym, videresendte nyhedsbrevet til redaktionen.

- Dette her er en af de sjoveste fejl med hensyn til nyhedslister, jeg har oplevet. Det morsomme er naturligvis, at ingen af nedenstående personer sandsynligvis ønsker at have deres identitet ført sammen med et sted som Adam & Eva, skriver læseren.

Datatilsynet har tidligere slået fast, at afsenderen af et nyhedsbrev skal sikre, at modtagernes personlige oplysninger ikke kommer i hænderne på uvedkommende.

Morten Fabricius har endnu ikke overblik over, hvor mange der har afmeldt nyhedsbrevet siden uheldet i onsdags.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere