Irak-krig sender internet-trafik i vejret

Straks efter nyheden om bombardementerne i Irak i nat steg internet-trafikken. Internettet ventes at blive den primære nyhedskilde for millioner af mennesker. Internetaviserne har klaret belastningen uden problemer.

USA's angreb på Irak i nat sendte straks nysgerrige mennesker over hele verden på internettet for at følge nyhederne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Trafikken på internetportalen Yahoos nyhedssider blev tredoblet, efter at USA's præsident George W. Bush i en tv-tale meddelte, at USA og dets allierede havde indledt en krig mod Irak.

Belastningen på nettet kunne dog have været større, hvis angrebene mod Irak var sket i dagtimerne, hvor mange mennesker sidder ved deres computere på arbejde.

Angrebene fandt sted onsdag aften amerikansk tid, hvor mange alligevel sad foran fjernsynet i stedet for ved computeren.

Målrettet mod hurtige netforbindelser

Også nyhedstjenesten MSNBC kunne oplyse, at trafikken efter krigsudbruddet steg til mellem 2 og 2½ gange det normale niveau.

I de kommende dage vil MSNBC målrette sin krigsdækning mod folk, der sidder på arbejde med hurtige internetforbindelser og kan se tv-transmissioner live på nettet.

Millioner af mennesker ventes at bruge internettet som den hyppigste kilde til nyt om krigen.

Hos Yahoo kom der gang i søgemaskinerne i nat, hvor de hyppigste søgeord et kvarter efter præsidentens tale var "Irak", "George W. Bush", "world map", "Ari Fleischer", "Saddam Hussein" og "war", skriver Reuters.

Tilsyneladende har nyhedstjenesterne ikke haft problemer med at klare den store efterspørgsel og øgede trafik.

Morgenavisen Jyllands-Posten fjernede torsdag morgen en række elementer på sin internetavis, herunder hele børssektionen, for at lette presset. Men hen på formiddagen blev alle dele af avisens hjemmeside tilgængelige igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere