15.000 brugte trådløst netværk på CeBIT

Over 15.000 gæster købte adgang til de trådløse lokalnetværk i løbet af de første fem dage på CeBIT-messen i Hannover. Med 200 antenner hører netværket til blandt verdens største.

Arrangørerne bag IT-messen CeBIT, der lukker i dag, er mere end tilfredse med efterspørgslen efter det trådløse lokalnetværk, der dækker over en million kvadratmeter i hallerne, hvor CeBit-messen løb af stabelen.

Over 15.000 gæster købte i løbet af messens første fem dage adgang til netværket, oplyser T-Systems International, der er et datterselskab til Deutsche Telekom, som har opstillet og driver det trådløse net.

15.000 lyder ikke af mange i betragtning af, at messen formentlig har tiltrukket over 600.000 besøgende.

Men alligevel er det bevist, at der er en betydelig efterspørgsel efter en service, som ingen havde drømt om for blot to år siden.

Adgangen til det trådløse netværk har langt fra været gratis. For at surfe en hel dag, skulle gæsterne betale 225 kroner, mens man for knap 60 kroner fik adgang til nettet i en time. Kunderne skulle købe adgangskort til nettet i et af de 14 salgssteder på messeområdet.

Hackere testede sikkerhed

T-Systems har opsat 200 antenner på messearealet og betegner netværket som er et af verdens største af sin art.

Netværket er baseret på 802.11b-standarden. I praksis gav det adgang til transmissionshastigheder på mellem sek og otte megabit per sekund. Det er op til fire gange hurtigere end de hurtigste ADSL-forbindelser herhjemme.

Op til 10.000 besøgende kan slutte sig til netværket samtidigt uden problemer, og de mange antenner skulle ikke have givet problemer med overlap på CeBit-messen.

T-Systems talte alene i hallerne 1 og 2, der hører til de største på messeområdet, flere end 100 trådløse hotspots, der var blevet opstillet af udstillerne.

Inden messens åbning lod T-Systems efter sigende en gruppe hackere efterprøve sikkerheden i netværket uden at det gav anledning til panderynken.

Deutsche Messe, der står bag CeBIT, vil fremover tilbyde adgang til netværket på de kommende messer, der afholdes i de store haller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere