Skuffende regnskab fra Danionics

Batteriproducenten Danionics nåede næsten den lovede omsætning i 2002, mens der fortsat er langt til overskud. Virksomheden har kunderne - nu venter Danionics bare på, at kunderne bestiller nogle batterier.

Den fynske batteriproducent Danionics har fortsat svært ved at imponere aktionærerne.

Regnskabet for 2002 viser et driftsunderskud på over 76 millioner kroner, mens omsætningen på 171 millioner kroner lå lige i underkanten af det lovede.

Danionics nedjusterede sine forventninger til resultatet i flere omgange i løbet af 2002, men den seneste melding lød på en omsætning på omkring 175 millioner kroner.

Salget er dermed faldet 20 procent i forhold til 2001, og det kalder ledelsen for "klart utilfredsstillende".

Selvom Danionics har øget antallet af aktive kunder fra tre til elleve på et år, er det stadig batterier til Hewlett-Packards håndholdte pc, iPaq, der trækker læsset.

Andre kunder som ViewSonic og Samsung smitter først af på omsætningen i 2003, men det afhænger helt af, om der kommer gang i det globale salg af IT-udstyr.

Forsigtig med 2003

Selskabet er overordentlig forsigtig med sine forventninger til 2003. Tidligere er Danionics blevet beskyldt for at være alt for optimistisk i sine fremskrivninger, men sådan ser verden ikke længere ud.

Danionics A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning171,0212,7
Resultat af primær drift (EBIT)-76,4-48,4
Resultat før skat -69,1-48,9
Resultat-69,4-43,4
Egenkapital365,1421,1
Antal ansatte271292
Nu forventer Danionics et underskud på størrelse med sidste år ud af en omsætning på kun 200 millioner kroner.

Selskabet lægger ikke skjul på, at det er en håbløs opgave at spå et år ud i fremtiden, når kunderne sjældent afgiver ordrer, der binder dem mere end otte uger frem.

- Regnskabet er meget skuffende, især på grund af de lave forventninger til 2003. Men det er generelt for markedet, at mange af de forventninger, vi har set, afspejler en usikkerhed omkring Irak-krisen, siger analytikeren Søren Thomsen, Børs Fyn.

Han hæfter sig dog ved, at Danionics med de nuværende udsigter kan overleve yderligere 3-4 år uden problemer, fordi selskabet har en stor pengetank at trække på.

Danionics-aktien står i dag i knap 17 kroner. Da aktien første gang blev udbudt til salg i januar 2001 blev den revet væk for 200 kroner stykket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere