TDC-selskab fusionerer med Realtime

De to danske udviklingshuse Zellsoft og Realtime fusionerer til et selskab, der i år skal omsætte for 74 millioner kroner og komme ud med overskud. TDC sidder på 35 procent af aktierne i det nye selskab, der skal levere mobile tjenester til kunder som Vodafone, Deutsche Telekom og Ericsson.

De to danske udviklingshuse Zellsoft og Realtime fusionerer til et selskab, der skal blive en af Europas førende leverandører af underholdning til det mobile internet.

TDC Innovation kommer til at eje 35 procent af selskabet, mens stifterne og ventureselskabet Gemventures ejer resten.

Selskaberne lever af at udvikle mobile tjenester, primært underholdning, men har fokuseret på hver deres niche:

Realtimes styrke ligger i at opbygge mobile communities, det vil sige fora, hvor brugerne mødes over mobile tjenester, mens Zellsoft har en stærk position inden for multimediebeskeder, MMS'er.

Selv forventer det nye selskab at blive blandt de 2-3 største selskaber med mobile tjenester i Europa med en omsætning på 10 millioner euro (74 millioner kroner) allerede i år.

Selskabet skal efter planen også komme ud af 2003 med et overskud på bundlinjen, lover ledelsen.

Gode kontakter

- Branchen har det ikke ret godt, men kombineret kommer vi til at fylde meget i markedet, siger Mads V. Jørgensen, der i sin tid stiftede Zellsoft og bliver direktør med ansvar for den daglige drift i det nye selskab.

Zellsoft havde i forvejen TDC Innovation med i ejerkredsen og har derfor et godt forhold til det danske teleselskab og ikke mindst dets kontakter i Europa.

Derudover bringer Zellsoft mastodonter som Vodafone, der er verdens største mobilselskab, og Deutsche Telekoms mobilselskab, T-Mobile, ind i selskabet, mens Realtime i forvejen har samarbejdet med Vodafone i Spanien.

Logisk fusion

Det nye selskab får den svenske telekoncern Ericsson som global distributionspartner.

- Det er spændende og logisk, at Zellsoft og Realtime fusionerer. Selskabet er allerede fra starten et af de førende inden for mobil underholdning, og jeg forventer, at vi inden for kort tid vil se banebrydende nyheder fra det nye selskab, ikke mindst i forbindelse med MMS og 3G, siger direktør Carsten Gaarn-Larsen, TDC Innovation.

Det nye selskab, der kommer til at hedde Realtime, får hovedsæde til de 55 medarbejdere på Kalvebod Brygge i København. Men firmaet søger efter lokaler på en mere ydmyg adresse.

Esben R. Olesen, hidtidig administrerende direktør i Realtime, bliver administrerende direktør i selskabet. Realtimes stifter, Martin Svensson, får titel af direktør for forretningsudvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere