Elgiganten hejser det hvide flag

I Sverige er Elgiganten og konkurrenten Mediamarkts ivrige med at tage hinanden i retten. Det slider på branchens troværdighed, siger Elgigant-direktør, der lover, at det et slut nu - næsten.

Flere års skyttegravskrig i de svenske retssale skal være slut, siger Elgiganten, der er træt af den dårlige stemning, der giver blandt kunderne, når Elgiganten og kædens konkurrent, Mediamarkt står ansigt til ansigt med hinanden foran den svenske Markedsdomstol.

Gensidige påstande om lokkepriser og vildledende reklamer får kunderne til at tro, at hele branchen for forbrugerelektronik er utroværdig, når konkurrenterne skiftes til at stille hinanden for retten, siger Elgigantens svenske administrerede direktør Anders Nilsen. Det skal være slut nu lover han ifølge nyhedsmediet IT24.

»Hvordan påvirker det vores kunder at læse om, at vi stævner hinanden for usandheder hver uge. Det må være slut,« lover Anders Nilsen.

Han siger, at det var storkæden Mediamarkts seneste annonceangreb, der fik Elgiganten til at hejse det hvide flag. I en række annoncer blev de to kæders priser sammenlignet under overskriften »pludselig føles alt andet dumt«.

Angrebet kom efter Elgiganten i 2006 anklagede blandt andet Mediamarkt for vildledende reklame med en påstand om at deres reklamer snarere vildledte end vejledte kunder. Det fik Markedsdomstolen til sidste år at give Mediamarkt en bøde på 500.000 svenske kroner.

For et par uger siden dømte markedsdomstolen så til Mediamarkts fordel i en anden sag mod Elgiganten.

»Hvad vil det næste skridt ellers blive. Skal vi brænde hinandens butikker ned,« spørger Anders Nilsen til svenske IT24.

Udtalelsen faldt på et pressemøde, hvor Elgigant-direktøren dog ikke kunne holde det gamle fjendskab tilbage og kom til at omtale Mediamarkts annoncer for »upålidelige« fordi der var for mange undtagelser i de garantier, som kæden gav sine kunder.

Han lover dog, at Elgiganten vil holde fred fremover.

»Vi tager vores fulde ansvar. Nu har det eskaleret til et niveau, som ikke er holdbart. Fremover skal vi have en markedsføring som er fuldstændig i overensstemmelse med loven, og som kunderne kan stole på,« siger Anders Nilsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere