Nokia-salg af telenetværk helt i stå

Nokia tjener masser af penge på mobiltelefoner, men salget af telenetværk er gået i stå. Det fører nu til en nedjustering af selskabets forventninger til overskuddet for første kvartal. Vanen tro rammer det mest Ericssons aktiekurs.

Kort inden et stort anlagt pressemøde på CeBIT-messen i Hannover nedjusterede Nokia idag tirsdag sine forventninger til det første kvartal.

Baseret på tallene for årets første to måneder forventer Nokia et resultat i den nedre ende af det spænd, som selskabet tidligere har meddelt.

Nedgangen skyldes ikke salget af mobiltelefoner, hvor Nokia mener at have ramt plet med en stribe nye produkter.

Netværkssalg i bund

I Nokia Networks, der udvikler netværk til teleselskaberne, går det til gengæld rigtig dårligt.

Her ventes salget i første kvartal at falde med 15-20 procent i forhold til sidste år, fordi teleselskaberne over hele verden generelt holder sig tilbage med investeringer.

Det rammer den samlede omsætning i Nokia-koncernen, der ventes at falde lidt i forhold til første kvartal 2002.

Nokia Networks kommer ud med et "betydeligt driftstab", meddeler selskabet. Det har også har at gøre med store omkostninger i forbindelse med udrulningen af de første tredjegenerations mobilnetværk, UMTS eller 3G.

Nokia fremlægger årets første samlede kvartalsregnskab den 17. april.

Midtvejsmeddelelsen udløste et kursfald på omkring syv procent for Nokia-aktien. Men det er nærmest en tradition, at dårligt nyt fra Nokia udløser flest smæk til den svenske konkurrent, Ericsson, hvis aktie derfor omkring middagstid var faldet hele 13 procent på børsen i Stockholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere