Unix-firma sagsøger IBM for 7 mia. kr.

SCO Group, firmaet bag Unix-styresystemet, har lagt sag an mod IBM for at fremhæve Linux på bekostning af Unix. SCO vil have knap syv milliarder kroner til gengæld.

Endnu en celeber IT-retssag er under opsejling i USA.

Selskabet SCO Group, der står bag Unix-styresystemet, har sagsøgt IBM for en milliard dollars, knap syv milliarder kroner, for misbrug af forretningshemmeligheder, unfair konkurrence og kontraktbrud.

Sagen handler om, at IBM aktivt skulle have forsøgt at forringe værdien af Unix-styresystemet, især Unix på Intel-platforme, til fordel for IBM's egen Linux-satsning.

Baggrunden er, at IBM i 1985 indgik en Unix-licensaftale med telekoncernen AT&T med henblik på at udvikle det såkaldte AIX-operativsystem.

Aftalen indebar, at IBM skulle holde Unix-programkoderne hemmelige og sikre sig imod uautoriseret distribution.

IBM vil forsvare sig

I 1995 købte SCO Group rettighederne til Unix, der oprindeligt tilhørte AT&T. Handlen omfattede kildekode, dokumentation, udviklingskontrakter, licenser og lignende, der hørte til Unix-forretningen.

Nu mener SCO Group, at IBM har forbrudt sig imod de oprindelige kontrakter om Unix, og at den store IT-koncern bruger sin viden til at ødelægge konkurrencen ved at fremhæve open source-systemet Linux på bekostning af Unix.

- SCO er i den misundelsesværdige position, at vi ejer Unix-operativsystemet. Vi mener at have en meget sikker sag mod IBM. SCO har flere end 30.000 kontrakter med Unix-licenser, og det er lige så vigtigt at overholde de kontrakter i dag, som da de blev indgået, siger direktør i SCO Group, Darl McBride.

IBM har ikke officielt reageret på sagsanlægget, men Financial Times citerer kilder tæt på koncernen for, at IBM tager sagen alvorlig og står klar med sine jurister for at forsvare sig.

IBM vil formentlig hævde, at koncernen blot udnytter den store samling af patenter, koncern har registreret gennem tiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere