FDB køber IDG Forlag

IDG Danmark har solgt sit forlag til dagligvarekæden FDB, som fremover også vil udgive hæfter om andre emner end IT. IDG Forlag, der sidste år omsatte for knap 20 millioner kroner, hører ikke længere til IDG's kerne-område.

IDG Danmark, der blandt andet står bag Computerworld Online, har per 1. marts solgt sin forlagsvirksomhed til dagligvarekæden FDB.

IDG Forlag har siden starten for ni år siden solgt over seks millioner hæfter, som hjælper IT-brugere på alle niveauer i gang med pc-kørekort, regneark, multimedieproduktion, styresystemer og meget andet.

I 2002 omsatte forlaget for knap 20 millioner kroner.

IDG Forlag blev sat til salg sidste år, da forlagsvirksomhed ikke længere hører til IDG's kerneområder. Salgsprisen er ikke oplyst.

Medlemsrabat på hæfter

- Vi har forhandlet med mange potentielle købere, men hensynet til medarbejdernes sikkerhed, og at finde en kvalificeret køber, har trukket salget ud, og det er derfor med stor tilfredshed, at FDB og IDG nåede frem til et resultat, der betyder, at forlaget kan udvikle sig positivt de næste mange år, siger administrerende direktør Preben Engell, IDG Danmark.

Forlaget bliver foreløbigt boende hos IDG i Valby, mens FDB sammen med forlagets medarbejdere skal udarbejde en fremtidig strategi for forlaget. Forlaget vil fortsat blive ledet af forlagschef Peter Wiwe.

IDG Forlag beskæftiger ni medarbejdere, men skal styrkes især på salgssiden.

I fremtiden vil FDB's medlemmer få medlemsrabat, når de køber bøger eller hæfter fra forlaget, der også skal have et nyt navn.

- FDB vil fortsætte den nuværende udgivelsespolitik, men også supplere den med andre titler inden for nye områder, så forlaget generelt kan markere sig med hæfter, der gør forbrugernes hverdag lettere, siger Poul Dines, direktør i FDB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere