Bluetel fyrer Nokia-teknikere

Butikskæden Bluetel er stadig tavs, efter at Nokia i mandags med omgående virkning opsagde alle aftaler med kæden. Bluetel er nu i færd med at tilpasse organisationen, og de første teknikere er allerede sagt op.

Herning-virksomheden Bluetel er tilsyneladende i sit livs krise, efter at den finske telegigant Nokia i mandags droppede et intensivt samarbejde med kæden.

Ledelsen i Bluetel er tavs. En pressemeddelelse er blevet varslet, men den er aldrig dukket op.

En meddelelse fra hovedkontoret til partnerne har ifølge Computerworld Onlines oplysninger blot fortalt, at der arbejdes på at finde en løsning, og at en række teknikere, der har beskæftiget sig med Nokia-reparationer, er sagt op.

Medarbejderne i hovedkontoret henviser til direktørerne, der er på skiferie. Det gælder også nogle af de butikschefer, Computerworld Online har forsøgt at få i tale.

Hos partnerne undrer man sig over tavsheden fra Bluetel, men vælger også selv at være tavse.

Sender telefoner videre

Bluetel har tre Nokia Concept Stores, 30 Bluetel-butikker og knap 20 Bluetel partner-butikker, der drives selvstændigt men i samarbejde med Bluetel.

Nokia Concept Stores, der skulle være Bluetel og Nokias store fælles satsning, tager fortsat imod telefoner til reparationer, men blot for "at sende dem videre", hedder det.

Det er endnu uvist, hvad der fik Nokia til med omgående virkning at opsige alle aftaler med Bluetel.

I branchen drøftes det, om Bluetel har begået samme fejl som den østrigske servicekoncern EMTS, der for nylig blev sendt ud i kulden af Nokia. EMTS' direktør indrømmede at have problemer med kvaliteten og at have skrevet forkerte fakturaer til Nokia.

Bluetel har tidligere været på kant med sine samarbejdspartnere. I marts sidste år ransagede politiet otte af Bluetels adresser.

TDC, Sonofon og Telia mente, at kæden fuskede med indberetningen af abonnementer og mobiltelefoner og på den måde sikrede sig ekstra tilskud og provision, uden at der lå reelle salgsaftaler bag.

Sagen blev aldrig til noget, fordi teleselskaberne tilsyneladende havde været vidende om den måde, abonnementerne blev til på.

Giver luft i branchen

- Men i branchen i dag fremstår Bluetel som en vaneforbryder, siger teleanalytikeren John Strand, Strand Consult.

Uden en samarbejdsaftale med Nokia giver han ikke Bluetel mange måneder at leve i.

- Ingen teleselskaber vil lave kampagner med dem mere, og ingen vil indlevere telefoner til reparation. Til gengæld har de temmelig mange lønninger, der skal betales til den første, siger John Strand.

Han mener endda, at branchen vil have godt af, hvis Bluetel-kæden lukker helt, fordi der i forvejen er alt for mange forhandlere rundt om i landet.

Avancen per mobiltelefon og -kunde er faldet fra 1.500 kroner i 1996 til i dag omkring 250-500 kroner, oplyser John Strand.

- Et kollaps hos Bluetel kan være redningen for de andre forhandlere i Danmark, siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere