Mikrobetalinger står i stampe

De tre firmaer, der udbyder net-mikrobetalinger herhjemme, er endnu et stykke fra at nå 30.000 brugere. Det er svært for brugerne at forstå, at de skal betale for indhold den ene sted, når det er gratis hos konkurrenten.

Et-års fødselsdagen venter lige om hjørnet for den første etablerede danske mikrobetalingsløsning, Valus.

Men der bliver kun tale om en lille fest, selvom Foreningen af Danske Internet Medier, FDIM, der står bag Valus, vil markere dagen med en bannerkampagne.

En række netmedier har doneret fem millioner bannervisninger, der skal gøre brugerne opmærksomme på Valus.

Mikrobetalingssystemet er nemlig fortsat meget anonymt, men kampagnen er ikke et udtryk for desperation:

- Kampagnen er et udtryk for, at vi nu mener, at Valus-applikationen er klar til at komme ud til et bredere publikum, siger Nikolaj la Cour, projektchef i FDIM.

Han oplyser, at der siden åbningen i maj er udviklet forskellige mindre funktioner til Valus.

Der er lige omkring 10.000 brugere tilmeldt systemet, og de har endnu ikke brugt for en million kroner, lyder det skuffet fra FDIM's sekretariat.

Hvor skal man begynde

Hos konkurrenten, bankernes CoinClick, er brugerne heller ikke væltet ind. I dag har systemet over 15.000 brugere, og direktør Lars Fruergaard vil ikke oplyse omsætningen.

- Indholdsleverandørernes udfordring er at finde ud af, hvor de skal begynde med at tage betaling for indholdet. I mange tilfælde vil brugerne jo bare strømme derhen, hvor der endnu ikke kræves betaling, siger Lars Fruergaard.

CoinClick planlægger ikke kampagner, men bearbejder stille og roligt de firmaer, der bevæger sig rundt på nettet - det sker også igennem de store banker, der står bag systemet.

Glade for ikke at vinde Valus

Jokeren i mikrobetalings-spillet, eWire, bruger energien på betalingsløsninger, der via e-mail gør brugerne i stand til at betale penge til hinanden, betale kontingenter og så videre.

- I dag er vi lykkelige for, at vi ikke vant opgaven med at levere Valus til FDIM. Vi har været fri for at skulle leve op til en række specifikationer og kan handle helt frit, siger Lasse Rungholm, direktør i eWire.

Hans betalingstjeneste har godt 2.300 brugere, der samlet har indsat 300.000 kroner på deres konti.

En af pionererne blandt indholdsleverandørerne, musiktjenesten MyMusic, tilbyder kunderne at bruge alle tre betalingssystemer.

CoinClick mest brugervenlig

Her er stifteren Morten Lie Jørgensen ikke i tvivl om, hvad der har været mest populært:

- CoinClick og eWire har fungeret godt, mens Valus har jo haft nogle problemer, siger han og peger på de sikkerhedshuller, der blev afsløret umiddelbart efter åbningen i maj sidste år.

Morten Lie Jørgensen mener, at CoinClick er det mest brugervenlige system, mens eWire får ros for sine forskellige funktioner, der er inspireret af den populære amerikanske Paypal-løsning.

MyMusic har til gengæld ikke haft et eneste teknisk problem med nogle af systemerne, og der er heller ikke kommet klager fra brugerne.

Der er bare for få af dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere