Kæmpetab på NKT's kabler

Industrikoncernen NKT forlod 2002 med et underskud på 940 millioner kroner før skat, især på grund af nedskrivninger i kabelforretningen. Ledelsen finder resultatet stærkt utilfredsstillende.

NKT, der blandt andet udvikler optiske komponenter og kabler, havde et dårligt 2002 med fald i omsætningen og et dundrende underskud på 940 millioner kroner før skat.

Det fremgår af årsrapporten, der tirsdag blev sendt til fondsbørsen.

Årsagen er massive nedskrivninger i kabelforretningen NKT Cables og i NKT Flexibles, der producerer underjordiske rørledninger.

Alene kabelforretningen er nedskrevet med 554 millioner kroner.

Industrikoncernen har ryddet op i sine aktiviteter for at fokusere på forretninger, der kan tjenes penge på.

Håber på opsving

En af disse forretninger er Photonics, der udvikler optiske komponenter til blandt andet telesektoren. Her regner NKT før eller siden med et opsving, fordi trafikken i tele- og datanet vokser i de kommende år.

NKT Holding A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning5.8896.426
Resultat af primær drift (EBIT)-923-83
Resultat før skat -940-45
Resultat-856-32
Egenkapital2.8983.762
Antal ansatte5.4255.690
Nedskæringerne på andre området har betydet, at koncernen har taget afsked med over 300 medarbejdere i løbet af sidste år.

I 2003 håber NKT blot at opretholde en omsætning på niveau med sidste års.

Til gengæld skulle koncernen gerne opnå et positivt resultat efter skat, oplyser ledelsen i årsrapporten.

Trods det dårlige resultat, var der stort set ingen handel med NKT-aktier på fondsbørsen efter offentliggørelsen af rapporten tirsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere