Engelsk data-detektiv ind i Norden

Vogon International vil betjene det danske marked fra kontoret i Oslo. Specialet er at skaffe beviser, der holder i retten, ved at genskabe data, der er blevet overskrevet på bånd eller harddiske.

Den engelske specialist i gendannelse af data, Vogon International, har med åbningen af et laboratorium i Oslo etableret et brohoved til det skandinaviske marked.

De fire ansatte teknikere i Norge vil gå målrettet efter at tage markedsandele fra konkurrenterne - også i Danmark.

- Jeg vil vurdere, at vi på relativ kort tid etablerer yderligere kontorer rundt om i Skandinavien og på den måde kommer endnu tættere på eksisterende og nye kunder, siger Tom Sjølie, der er Vogons daglige chef i Norden.

Fældede pædofil

Han kommer fra en stilling som salgschef for konkurrenten Ibas, hvor han havde ansvaret for salget i hele verden.

- Jeg mener, at vi adskiller os fra konkurrenterne ved at være specialister i at genskabe data fra taperobotter, siger Tom Sjølie.

- Vi er desuden meget opmærksomme på at sikre dokumentation løbende, for en stor del af vores kunder skal bruge oplysningerne i forbindelse med retssager, tilføjer han.

Kunderne er typisk offentlige instanser såsom politi og toldmyndigheder, men også private virksomheder har ifølge Tom Sjølie større behov for data-beviser i sager, hvor medarbejdere lægger sag an for uberettiget fyring.

Vogon har blandt andet leveret de fældende beviser i en engelsk pædofilisag.

Konkurrent tvivler på konceptet

Afstanden mellem Oslo og de danske kunder bekymrer ikke Tom Sjølie.

- Vi kan have en harddiske hos os fire-fem timer, efter en dansk kunder har henvendt sig. Selvfølgelig er det bedre at være tæt på kunderne. Det er derfor, vi har valgt at etablere os med nordisk kontor, men afstanden til Oslo afholder ikke vores kunder fra vælge os, siger han.

Men den tror Vogons dominerende konkurrent på såvel det danske som norske marked, Ibas, ikke på.

Ibas er et norsk firma, der har et lokalt dansk salgskontor, hvor Michael Garver er administrerende direktør.

- Vores erfaring er, at det ikke er nok at have den tekniske ekspertise på plads. Det er simpelthen nødvendig med en lokal tilstedeværelse i markedet. For kunderne er deres data noget af det vigtigste, og for at de skal have tiltro til os som samarbejdspartner, er det nødvendigt, at de kan ringe til os lokalt og tale med os på dansk, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere