It-profilen: Paranoiaen hersker i it-branchen

Frank Mortensen er hovedaktionær og administrerende direktør i A Gain A/S. Han frygter den paranoia, der får mange til at handle helt anderledes end de ellers gør i deres liv.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg synes det er fantastisk med alle de forretningsmuligheder, der findes i vores branche. Og så holder jeg rigtig meget af alle de herlige mennesker, jeg kender i branchen. Det jeg holder mindst af, er den udprægede paranoia, der hersker og som får mange til at agere helt anderledes end de ville gøre i deres privatliv.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At så mange medarbejdere, kunder og partnere har vist mig så stor tillid gennem årene.

Og hvad er du mindst stolt af?

At det koster meget rigtig meget tid, som er gået fra familien og vennerne.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Koncernchef Thomas Keifer fra Atea. Han valgte mig som administrerende direktør for en af Danmarks to største forhandlere, selvom jeg var meget ung og uerfaren på den post. Han indeholdt også nogle af de bløde ledelsesmæssige sider, som jeg ikke selv gjorde på det tidspunkt.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg var meget ambitiøs som ung og arbejde fuld tid i Sydbank mens jeg studerede. I dag ville jeg havde nydt studietiden med meget mindre arbejde. Så kunne fodboldkarrieren på Skovbakkens 3. divisionshold måske også have udviklet sig til noget mere.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg laver det samme. Men jeg er nok blevet aktiv investor i nogle flere virksomheder end A Gain.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg har altid drømt om at have tid til at være træner for min søns fodboldhold. Men ellers er investering og aktiv involvering i virksomheder det jeg vil beskæftige mig med.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Manglen på kvalificerede medarbejdere.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville søge en meget tæt dialog med it-branchen om hvordan vi i fællesskab kan løse udfordringerne med at tiltrække medarbejdere og skabe flere eksportsucceser. Jeg ville også lægges en fælles plan med mine kolleger i Skatteministeriet, Udenrigsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Der er nemlig brug for en tværgående indsats.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har alle opgaverne stående på min to-do-liste og så prioriterer jeg løbende disse. Hvis man har et klart overblik over sine opgave, altid løser den mest presserende først og altid kun løser en ad gangen, så kan man undgå rigtig meget pres. Og så skal man ikke gøre sig selv eller sine opgaver vigtigere end de er.

Hvordan kobler du af?

Jeg dyrker karate med min søn. Her træder vi ind i en anden verden og glemmer alt om travlheden udenfor. Gåture med familien ved stranden i Solrød giver også meget luft i øverste etage.


CV:
1988: Sydbank A/S, diverse jobs
1995: Account manager, BFC Data A/S
1998: Regionschef, WM-data A/S
2000: Salgsdirektør, WM-data A/S
2001: Adm. direktør og koncerndirektør, Atea Danmark A/S og Atea Holding AB
2005: Adm. direktør, A Gain A/S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere