Comwirs BMW'er skrumper

Comwir skruer ned for forbrugersalget - samtidigt med at direktøren skruer ned for størrelsen på sin firmabil.

Det ambitiøse forhandlerhus Comwir, der i sidste uge fik ekstra 20 millioner fra investorerne - hovedsageligt den navnkundige Flemming Østergaard - har i al stilhed lagt kursen om.

Salget af forbrugerelektronik, hvor Comwir i dag må konkurrere med nytilkomne spillere som Wupti.com, er droslet ned. I stedet skal Comwir i højere grad koncentrere sig om salg til erhvervskunder, fortæller direktør Jakob Thye.

Comwir har fået en del omtale på sin politik for firmabiler, der giver medarbejderne over en bred bank mulighed for at køre i prestigemærket BMW. Selv har Jakob Thye hidtil ladet sig transportere rundt i BMWs 12cylindrede topmodel, en 760 Li, men efter påtale fra investorerne er den nu skiftet ud til en noget mere ydmyg BMW 3-serie.

»Dem, der siger, at Comwir gør det forkert, er typisk folk, der har været i branchen i rigtigt mange år, så vi antager, at deres kritik skyldes konservatisme i forhold til, at Jakob (Thye, red) og Jim (Pedersen, red) nu kommer med nogle nye visioner,« siger Lars Blaunsfeldt, direktør for Comwir-investoren Industri Udvikling.

Skyldes kritikken også de dyre biler?

»Bilens størrelse er jo ikke afgørende for, om en virksomhed tjener penge. Men selvfølgelig er det ikke så smart at køre i meget store biler når man bor i Danmark. Det var gået i Tyskland, men det går ikke i Danmark. Det har de også fået at vide. Og spørg Jakob Thye hvilken bil han kører i i dag,« siger Lars Blaunsfeldt.

Jakob Thye bekræfter, at hans valg af firmabil er blevet betegnet som et uheldigt signal i forhold til janteloven, men han fastholder, at Comwirs firmabilsordning er økonomisk i forhold til andre selskabers tilsvarende ordninger.

Men du har selv kørt i den største BMW man kan få?

»Jamen nogen vælger at bruge en del af deres løn på en ordentlig bil. Jeg er vild med biler vil gerne køre i en ordentlig en af slagsen. Hvor andre hellere vil have penge til rødvin og god mad, vil jeg hellere have en god bil. Derfor skifter jeg den ud hvert halve år, sådan har jeg altid gjort,« siger Jakob Thye.

Da investorerne med Flemming Østergaard i spidsen i sidste uge skød 20 millioner kroner mere i Comwir var det tredje gang siden stiftelsen, at de satte penge i selskabet.

Ifølge Jakob Thye skal den seneste kapitaltilførsel først og fremmest bruges til den daglige drift.

»Det har været hårdt arbejde at komme igennem kalenderåret men jeg mener, at vi nu har fået et rimeligt fodfæste i markedet,« siger han.

Comwir har ifølge direktøren i skrivende stund 740 erhvervskunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere