Novo har succes med hjemme-pc'er

Hos Novo Nordisk har knap 1700 ansatte adgang til at arbejde fra computeren derhjemme - med fuld adgang til Novos IT-systemer. Hver dag logger omkring 200 ansatte sig på mellem klokken 19-21.

Hos medicinalvirksomheden Novo Nordisk behøver barnets første sygedag ikke at betyde en fridag for mor eller far.

Knap 1700 medarbejdere har fuld adgang til virksomhedens netværk hjemmefra, så de med pc'en kan arbejde lige så effektivt, som når de sidder på kontoret.

- Medarbejderne har taget meget godt imod det. Det bliver betragtet som et medarbejdergode. Hvis et barn er sygt, eller motorvejen spærret, kan man nu alligevel få noget ud af dagen, siger Bjarke Christensen, funktionschef i Novo Nordisk IT.

- Jeg opfatter det, sådan at en hjemmearbejdsplads er det, der får en travl børnefamilies hverdag til at hænge sammen, tilføjer han.

Han henviser til, at det ikke er noget problem at tage lidt tidligere fri for at køre børnene til fritidsaktiviteter - og så tage en tørn med arbejdet igen efter børnenes sengetid.

Novos eget IT-firma har stået for implementeringen af infrastruktur og sikkerhed, i forbindelse med at medarbejderne skal have adgang til virksomhedens mange følsomme oplysninger.

Sikkerhed er en lille merpris

Novo har ikke opgjort i kroner og øre, hvad hjemmearbejdspladserne har kostet koncernen i forhold til den ekstra effektivitet, der er fulgt efter.

Men Bjarke Christensen mener ikke, det har været specielt dyrt:

- De omkostninger, vi har haft til struktur og sikkerhed, er nok de mindste. I virkeligheden har det ikke kostet meget mere end indkøbet af de mange pc'er, siger Bjarke Christensen.

Effektiviteten er imidlertid helt sikkert steget. Især de super-engagerede medarbejdere, som Bjarke Christensen mener at kende mange af hos Novo, har glæde af hjemmearbejdspladserne.

- De fleste af dem er funktionærer, som ikke får ekstra i løn for at sidde ved computeren om aftenen, men de gør det alligevel gerne, siger Bjarke Christensen.

200 brugere om aftenen

- Men det betyder også, at ledelsen skal være opmærksom på, at en mindre gruppe medarbejdere slet ikke kan håndtere det. Hjemmearbejdspladser kræver ledelsesmæssig attention, siger han.

Hans logfiler viser, at der på to timer mellem klokken 19-21 typisk er 200 brugere i kontakt med netværket.

Novo Nordisk IT har siden sidste forår forsøgt at sælge totalløsninger med sikre hjemmearbejdspladser til andre virksomheder, men det har ikke været nogen succes, indrømmer Bjarke Christensen.

- Vi har haft nogle få konkrete opgaver, men overordnet er det mit indtryk, at mange virksomheder er sprunget på ideen om hjemmearbejdspladser og har sendt en masse isenkram og ADSL-forbindelser hjem til medarbejderne. Men det er ikke sket struktureret, og bagefter er det svært at løfte niveauet op, siger Bjarke Christensen.

Læs IDC-Analysen:

Remote Access - sådan får du succes

- Hvem skal have fjernadgang til virksomhedens IT-systemer?
- Hvad kan jeg opnå?
- Hvad skal jeg passe på?
- Hvad koster det?
- Hvem skal være med i beslutningen?

Download analysen for kun kr. 625 inkl. moms




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere